Насловна Издвојено Гори од Хрвата

Гори од Хрвата

8
ПОДИЈЕЛИ
Фото: РТЦГ

Понаособ, лидери црногорске такозване грађанске опозиције, гори су и од Миливоја Катнића.

Ако лидерима тзв. грађанске опозиције, оваква брука од тзв. државног удара није довољна да, макар, једном ријечју (једном једином ријечју), дигну глас против овог монтираног процеса, онда су гори од главног режисера процеса Миливоја Катнића.

Логика је неумољива: свако ко је против режима, искористио би овакву ситуацију, и овакве околности везане за тзв. државни удар, и ујединио се са свима који хоће да руше овај диктаторско – мафијашки режим. Народ би рекао: ако треба, хоћу и са црним врагом, ето ме и под габељски барјак, само да скинем јарам с врата. Али, грађанска опозиција ћути, и ћути, и ћути ко труње…

Послије годину дана невиђене хајке и прогона Демократског фронта, поред нечувене спрдње пред очима васколике јавности, и Хрватска се јавила (читај реаговала на скандалозни процес), и затражила изручење убице Синђелића – и главног заштићеног свједока тзв. државног удара – а лидери грађанске опозиције – ћуте. Ћуте ко вране на кољу око кланице, чекајући да и оне омасте кљун… Испаде, и Хрвати су већи пријатељи истине и демократије – макар дупло – од такозване црногорске грађанске опозиције.

Ћутање опозиције о државном удару, у ствари је – форсирање државног удара. У Скупштину Србије докотрљан је и камен Отаџбине, камен песника, са којег се тражи заштита свих Срба ма где живели, и ма где тренутно били, па и оних који скапавају по црногорским казаматима. А, овдашња, грађанска опозиција ћути ко труње…

Гори од Хрвата испадоше разноразни Лакији, и Ураши и Тураши, и Пиваши, и Капићи и разноврсни мозговићи, нарцисићи, некакви јазавци и полицијски привесци, зорне делије, и есејисти са мантилчићима преко руке, и напућеним уснама, и ножицом цвикера на бради. (Лидери црногорске грађанске опозиције са крпама на очима, и крпама у устима). Распредали би, они, докони, и до зоре о свему и свачему, али о овом срамном суђењу, и правој карикатури овога удбашког, диктаторског режима, не би прокаменили ниједну.

Овај процес је показао двије најстрашније ововремене слике црногорске стварности – слику влaсти, и слику опозиције. Тачније, слику „опозиције“ која је и дијелила власт са истом, диктаторском актуалном влашћу.

Рачуница је јасна: кад би успио државни удар, то би био најснажнији вјетар у њихова једра, кад би успио тзв. државни удар, и биле осуђене вође српског народа у Црној Гори, такозвана грађанска опозиција, онај кукуријек опозиције – процветао би и усред зиме. А какав би тек био пикник у америчкој амбасади. Какав пријем, какви наклони, какве салвете… На том пикнику, под један, повела би се ријеч о повратку грађанске опције у власт… Повратак тих нарциси малих разлика… Када буду писали какве мемоаре, и сличне јаде, имаће шта повиједати о себи.

Само да овако потраје, баш нам је под корак, думају у себи лидери тзв. грађанске опције, тер брзо ћемо у власт…

Лепо их видети на њиховом самиту – самиту такозване грађанске опције: седе укруг за пластичним столовима. Смешкају се, а заједно имају десетак мандата. Рачунају: дако успије ова режија са државним ударом, дако овако потраје до 2020. А, онда, некоме ћемо се, опет, увалити, увалити у какву коалицију, па јово наново. Шта су одлучили на самиту. Ништа. Какве мале сујете. Какве кукавице. Муче мучалице. Какви – окречени типови. Ко они библијски окречени гробови.

Кад би мафија успјела да растури Демократски фронт (рачунају лидери такозванене грађанске опције у Црној Гори), и они би укљували које зрно у крвавом кориту.

Узвишеност савременог човека је у протесту

Касно, попоноћи, читам „Дневнике“ Андреја Тарковског. Бриљантни умови, кашто, завазда оцртају извесне прилике.

Узвишеност савременог човека је у протесту. Слава ономе ко из протеста спаљује самог себе пред немом гомилом и онима који излазе на тргове и протестују с плакатима и паролама осуђујући себе на репресију и свима који кажу „не“ егоистима и каријеристима и безбожницима“.

Каква слика цинизма као судбине малодушних.

Каква слика наших прилика: слика праве и једине опозиције – опозиције која протестује – и слика егоиста и каријериста, опозиције која то није.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Za svu lažnu opoziciju,takozvanu građansku,a u stvari sramotnu, važi klauzula rimskog prava „E racq Shipu“ .Isto je to za izdajnike i za lopove iz DPSa.

 2. 0
  0

  Jooooj Aleksaaaa,koji si ti meni kralj.Narandžasta kravata zamijenjena crvenom.A još samo fali Azra i to bi bilo to-demokratska pozitivna.

 3. 0
  0

  Узвишеност савременог човека је у протесту!
  Mozda negdje drugo,ovdje odavno tako nije,pricaju oni ,ili su privcali,koji su bili msvjedoci toga,da se nije moglo pristupiti brijetu na Cetinje ko ce prvi staviti kusin pod Nikoilino prkno,a to je bilo vrijeme junaka,bar tako pisu,e sad Becir trazi u vrijeme kukvica da ljudi protestvuju,ne mere to Becire nikao!
  Danas je cojstvo i junastvo ,biti lupez, staviti carapu na glavu ubiti i nekgoga u sacekusi i istog opljackati,mjesto Obilica medalje dijele se nekretnine kao sto je Obilica poljana.
  Takvi su obicaji nasega Gospodara,a kavi obicaji gospodarevi takvi i podanic,mozda i jos gori ,i oni se utrkuju ko ce sto lanuti ,iako mozda on to ne trazi,ali zlu ne trebalo da gazda zna za koga sam ja,sto me briga za brat ili sina i zenu,sve je to potrosna roba i uoptrebljiva,za sve ima mjesta samo ko hoce Porto radi,cijena se zna.dakle mogucnosti velike za zaposljvanje,ko hoce da radi ima posla.Zra to i Milonja ne rece prije dvije godine Podgoricanima ,nece da beru grozdje na njgovoj plantazi,mora da je plata bila dobra.
  Opozicija radi konstruktivno na implemantacija bilateralnih dogvora u infrastrukturnom sitemu
  kod odardjivanju benefita za odradjene poslove u bordu direktora na makro ekonomskom planu ,tako nekako da li ovo ide sve jedo sa drugim nebih mogao znati,niti me interesuije,ali tako nekao se to kaze i ponavlja od kada sam bio mali prije 50 godina!

 4. 0
  0

  Ovo sta radi tkz gradjanska opozicija na celu sa crvenim prevarantom Becicem to je nezabilnezeno u istoriji politike.Oni boga mole da se pohapsi citav DF.Ocima ih gledati ne mogu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here