Насловна Друштво Гори испод Његошевог гроба!

Гори испод Његошевог гроба!

8
ПОДИЈЕЛИ

На терену су сви чланови Службе заштите и спашавања Престонице Цетиње и службеници Националног парка “Ловћен”, а на дијелу од Бостура до Његошевог маузолеја распоређена је и тзв. војска НАТО, односно Црне Горе!

Пожари и букте на више локација на Цетињу, а најтежа ситуација је на Ловћену. Размјере пожара су огромне, планина је под густим димом, а ватра се шири у више праваца. Најтеже је, међутим, у дијелу испод Његошевог гроба.

У гашењу пожара учествовао је и један авион!!! ( толико НАТО може да учини за Ловћен ) Међутим, ситуација није била боља након интервенције. Пожар у Националном парку “Ловћен” је, како је саопштено из Директората за ванредне ситуације, приоритет. Но, проблем представља вјетар. Према ријечима директора Мирсада Мулића, авиони ће ићи онолико колико то буду дозвољавали временски услови. О штети је још рано говорити, али према процјени Александра Перовића из Еколошког покрета “Озон”, она је велика како у економксом тако и у еколошком погледу.

„Сложена је ситуација, пожар се шири према врху Ловћена, покушавамо да га локализујемо, међутим, то је немогуће због терена и вјетра. Позвали смо у помоћ војску, ту су и радници Националног парка “Ловћен”. Боримо се, али не знамо до кад ћемо моћи и како ћемо то завршити“, казао је командир Ватрогасне јединице Пеђа Моштрокол

„Пожар је захватио дио испод Његошевог маузолеја, према Крушевици и Дугим Њивама, па према Цетињу, односно Бајицама. Свим расположивим средствима покушавамо нешто да урадимо, али мислим да би требало пожар гасити више из ваздуха, јер је овако пјешке постало немогуће“, додаје Веселин Живановић директор Националног парка “Ловћен”.

Директор „Озона“ страхује за екосистем: „Дефинитивно је Ловћен ове године био значајно угрожен , екосистеми су сигурно поремећени, мислим да је штета велика оно што би по мени у те процјене требало узети у обзир је свакао и трошкови гашења пожара трошкови институција које су биле задужене за спрјечавање ширења пожара и да санирају посљедице“, навео је Перовић.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Vladika trazi crkvu. Oticice brozova piramida i brze no sto misljah. Sljedece je da zivo meso otpada sa rasrbljenika pa da se kletva pradjedovska ostvari.

 2. 0
  0

  Direktor strahuje za eko sitem,nema koza cobani u Skupstinu,posedice vidljive,kastradina proglasena kancerogrnom a Lakovic prodaje meso iz Brazila.
  Nato poslo jedan avio, sva vojska na terenu ,sve mi se cino da ce ga odbraniti kao 1916,jedino Milas ne ide za Nicu nego u Emirate ,drugo je sve potaman.
  Nije to pozar nego vladika trazi tamjan da se okadite,a posto necete pravi tamjan poslo vi je pozar.kada padne kisa kako je najvljeno u subotu postroite vatrogasna drustav i predaite odlikovanja,kao u Kotor.
  Lider regiona bi trebao da pocne da se krsti,ali ne primaju se njegove molitve,tek u subotu dolazi kisa do tad idu vijesti o NATO vatrogascima i novim brcima z spas Montengra,ovo vi je tek pocetak,kad pocnu poplave dolaze cizme ako ste one od prije neku godinu platili.

 3. 0
  0

  Не постоји „Његошев маузолеј“! То је комунистичко-паганско-германско чудовиште у којем је славни Његош деценијама утамничен!
  Слобода за Његоша и Црну Гору!

 4. 0
  0

  Braco Srbi, kako vas nije sramota zbog vase divlje mrznje? Ima li sto ljudsko u vama, no ste zarazeni ovom zvjerskom mrznjom prema Crnoj Gori i Crnogorcima? Da sam Srbin odrekao bih se odmah vas i vaseg „srpstva“.
  Sto smo vam to ucinjeli da nas tako fanaticno i mucki mrzite?

  • 0
   0

   Теби жао што си се само једном одрекао Србства па би још 1000000 пута! Јосеф Холечек је о Његошу написао: NA LOVCENU KAPELA,gdje je sahranjen najslavniji SRBSKI PJESNIK, Petar II. oVDE NJEGOV DUH STOJI NA STRAZI CIJELOM SRBSTVU! стр 70. JOSEF HOLEČEK – „CRNA GORA U MIRU“, 1883.-1884.g.

 5. 0
  0

  Dukla – Zeta -Crna Gora.Dukla je prvoligaški klub iz Češke.Zeta je klub iz Podgorice.Po prelepoj reci crnogorskojj. Tek iz trećeg pokušaja dotični je pogodio za prelepu Crnu Goru.Eto ima pozitivno te nije montenegrirao.A ovo što ljudi komentarišu nije mržnja nego revolt na opšte potiranje Njegosa ,jezika i pisma etničkih Srba u miloj nam CG.Ne voli niko vatru da se vije nad Olimpom Srpstva gde su mošti Vladike Rada.Ali duh njegov opominje sa nebeskih visina da se svi prizovemo pameti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here