Насловна Насловна Горан Ћетковић нови предсједник Удружења новинара ЦГ

Горан Ћетковић нови предсједник Удружења новинара ЦГ

10
ПОДИЈЕЛИ

Горан Ћетковић, нови је предсједник Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ). Он је на том мјесту замијенио Новицу Ђурића, коме је истекао мандат, а одлуку је донијела редовна изборна скупштина најстарије и најбројније овдашње новинарске асоцијације, која је одржана данас у Књижари Матице српске у Подгорици.

Преузимањем дужности, Ћетковић је обећао да ће чинити максималне напоре да одржи углед и афирмише вриједности за које се Удружење новинара Црне Горе залаже од свог оснивања. Он је поручио да ће дати све од себе да оправда повјерење које су му колеге указале за наредни четворогодишњи период.

udruženje novinara

Скупштина је изабрала и нови деветочлани Управни одбор, делегате за предстојећу Скупштину Савеза удружења новинара Србије и Црне Горе, као и кандидате за будући Управни одбор те савезне новинарске асоцијације.

Скупштина је једногласно усвојила финансијски извјештај и извјештај о раду досадашњег сазива Управног одбора УНЦГ.

Скупштинаре је поздравио и предсједник Савеза удружења новинара Србије и Црне Горе Саво Греговић, истакавши да новинарска професија никада није пролазила већу голготу него данас.

udruženje novinara 2

Он се заложио за потпуну заштиту новинара и слободу медија која данас, како је рекао, не постоји, наводећи да императив друштва у Црној Гори мора да буде расвјетљавање убиства главног и одговорног уредника листа „Дан“ Душка Јовановића.

ПОДИЈЕЛИ

10 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Свака част, прави избор, ово је и признање за вашу редакцију чији је Ћетковић новинар, свака част и нашем порталу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here