Насловна Друштво Google Translate доноси занимљиве новине

Google Translate доноси занимљиве новине

0
ПОДИЈЕЛИ

Google апликације за превођење Google Translate сада омогућава превођење натписа, менија, реклама али и садржаја директно из говора. Сада се преко те мобилне верзије могу преводити „у ходу“ текстови одштампани као разговори, објавио је данас француски лист „Фигаро“.

google

Апликација, која има 500 милиона мјесечних корисника, сада може да преводи фотографисане текстове.

Довољно је само уснимити материјал смартфоном који функционише под оперативним системима Андроид или иОСм. У обзир долази неки натпис, мени, рецепт, или други садржај на француском, њемачком, италијанском, португалском, руском, шпанском или енглеском језику, а жељени превод такође се може добити на једном од тих језика.

Омогућен је тренутан превод текстова коришћењем фотоапарата на телефону, тако да је кориснику лакше да се, на примјер, оријентише у неком италијанском селу или да обави поруџбину у неком ресторану у Барселони, објаснила је на званичном блогу екипа која је радила на Гоогле Транслатеу.Програмери не рачунају да ће та апликација имати само туристичку употребу, и надају се да ће Гоогле Транслате постати драгоцјена алатка за професоре, здравствене раднике и полицију.

Апликација функционише на основу система за визуелно препознавање WLT (Word Lens technology), која је дошла у посед Гооглеа када је у мају купио младу америчку фирму Quest Visual.

Апликација може да препознаје кратке текстове и директно да их преводи.

Нова верзија Гоогле Транслатеа омогућава и превођење разговора. Она користи вокално препознавање да би преводила ријечи две особе које разговарају на различитим језицима.

У том случају је, међутим, потребна интернет веза, јер се систем служи капацитетима Googleovih сервера да би обезбиједила превод.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here