Насловна Политика Гондола на Калемегдану је пројекат за пљачку!

Гондола на Калемегдану је пројекат за пљачку!

0
ПОДИЈЕЛИ
Београд - поглед са Калемегдана

„Актуелна власт у Београду, коалиције окупљене око Српске напредне странке инсистира на изградњи гондоле између Калемегдана и Ушћа, сада и предлогом плана детаљне регулације. Демократска странка Србије упозорава да ће ова гондола нарушити изглед Калемегдана, јер ће на историјско наслеђе тог простора бити постављени високи метални стубови и жичара са низом од преко тридесет пластичних кабина“, истакли су из Демократске странке Србије.

Они су истакли да је гондола је још једна прилика да се украде новац пореских обвезника.

„СНС је за гондолу наменио 15 милиона евра из републичког и градског буџета. Поређења ради, за гондолу на Златибору која је дужине 9 километара (девет пута дужа) и има 55 кабина, издвојено је 13 милиона евра. Калемегданска гондола не би смела да кошта више од 2 милиона евра. ДСС пита коме иде разлика од 13 милиона евра?, упитали су из ДСС.

Они предлажему да се у Београду коначно стане на пут новобогаташком укусу и да се уместо гондоле између Ушћа и Калемегдана, изгради пешачко-бициклистички мост који би се уклопио у постојећу амбијенталну целину јер би се тако успоставио својеврсни Београдски коридор културе имајући у виду музеје са обе стране реке, као и идеју ДСС да се на Ушћу направи зграда Београдске опере.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here