Насловна Политика Гојковић поднио оставку: Није моја жеља била да будем предсједник Општине

Гојковић поднио оставку: Није моја жеља била да будем предсједник Општине

1
ПОДИЈЕЛИ

На првој наредној сједници Скупштине општине Херцег Нови биће констатована оставка предсједника Општине Николе Никше Гојковића, коју је он доставио јутрос скупштинској служби, а информисао управо медије на пресу Грађанског савеза.

„Није моја жеља ни била да будем тамо, гдје сам био пет мјесеци. Сагледао сам како све функционише и у овом моменту не бих могао да пружим оно што овај град заслужује“, казао је новинарима Гојковић посебно захваљујући др Шпиру Вуковићу, који је „истјерао правду“ око његовог незаконитог разрјешења и именовања Наташе Аћимовић.

Гојковић је већ једном Скупштини подносио оставку, али из формалних разлога тада није усвојена. Зато је политичка агонија настављена.

„Ово је мој морални чин, нећу више одступати. Насљеднику желим све најбоље, да ради у интересу града, да на власт дођу заслужни људи, који су се показали као домаћини, јер било је доста промашаја до сада. Да је било бар мало добре воље, а не личних сујета до овога не би дошло“, истакао је Гојковић.

Иако су већ покретали иницијативу за скраћење мандата Скупштине, из Грађанског савеза нијесу хтјели да кажу како ће се изјаснити када дође на дневни ред иницијатива 13 одборника о томе, али су исто тако казали да нема техничких услова да праве евентуално нову скупштинску већину са ДПС-ом.

Одлука о скраћењу одборничких мандата 3. фебруара

Ванредна сједница СО Херцег Нови на којој ће једина тачка тачка дневног реда бити предлог скраћења мандата актуелном сазиву локалног парламента, заказана је за 3. фебруар. То је данас једногласно договорено на скупштинском колегијуму.

Одборници Грађанске листе Избор су након изласка из коалиције са ДПСом са којим су претходне двије године вршили власт у највећем бокељском граду, покренули иницијативу за скраћење одборничких мандата и стварање услова за ванредне локалне изборе. Иницијативу је потписало 13 одборника .

“Очекујемо да се ванредни избори закажу што је могуће прије да би се нови сазив локалног парламента квалитетно ангажовао за припрему наредне туристичке сезоне. Свака евентуална прекомпозиција власти и стварање нових коалиција може бити остварена само трговином и политичком корупцијом. То је свима добро познато и заиста сумњамо да ће се ико на тако нешто усудити”, коментарисао је одборник и предсједник ОО СДП Драган Шимрак.

„Иако смо дали подршку иницијативи за скраћење мандата, од почетка изражавамо и дозу скептицизма да ће до реализације и доћи. У ком год правцу да се буду развијали догађаји наредних дана, једно је сигурно, а то је да ће грађани Херцег Новог трпјети штету још најмање пола године“, исткла је одборница и предсједница ОО СНП Данијела Ђуровић.

Након ванредне сједнице на којој би требало да се донесе одлука о скраћењу мандата овом скупштинском сазиву, услиједиће и ванредна сједница локалног парламента са информацијама о пресудама Управног суда којима се усвајају тужбе Грађанског савеза, као и да се констатује оставка Николе Гојковића на мјесто предсједника Општине.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Dao je ostavku da bi ostao obornik u Skupštini i glasao protiv skraćenja mandata.DPS-u ne odgovaraju izbori pa je važan svaki glas koji će se usprotiviti toj namjeri.Zaboravite skromnost

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here