Насловна Насловна Гојковић: Никада нећемо дићи руку за ДПС

Гојковић: Никада нећемо дићи руку за ДПС

3
ПОДИЈЕЛИ

Одборници Социјалистичке народне партије у Херцег Новом неће подржати ниједно кадровско рјешење које укључује ДПС” поручио је бивши шеф СНП-а у том граду и носилац изборне листе Обрад Гојковић.

kucaJelenaHerceg-NoviКонститутивна сједница Скупштине Општине Херцег Нови заказана је за данас и очекује се да ће на њој бити само верификовани мандати одборницима.

Грађанска коалиција “Избор” и ДПС су у суботу постигли договор око формирања власти, у коме треба још, како су навели, прецизирати кадровска рјешења. Према информацијама “Вијести”, мјесто градоначелника добиће ДПС.

У преговоре са “Избором” је био укључен и лидер СНП-а Срђан Милић, али Гојковић тврди да о томе зна само оно што су објавили медији.

“О томе шта се дешавало током тих приватних сусрета, а не вјерујем да се може говорити о преговорима, не знамо ништа. Говорим у своје име, али вјерујем и осталих чланова СНП-а у Новом”, рекао је Гојковић.

На питање да ће одборници СНП-а дићи руку за договор који укључује улазак ДПС-а у локалну власт, Гојковић је рекао да више није предсједник партије у Новом али да му то не пада на памет.

“Наше изјаве у предизбомој кампањи су биле јасне нема преговора са ДПС-ом и ја ћу као носилац листе остати при томе. Инсистираћу и код других да се не подржи ниједно кадровско рјешење које укључује ДПС”, додао је он.

Данашњом сједницом ће предсједавати најстарији одборник Благо Радовић (Избор). Дневним редом предвиђено је подношење извјештаја о резултатима гласања за одборнике на изборима 14. децембра, избор предсједника СО и избор чланова одбора за избор и именовање.

“Према Статуту Општине, право да предложи предсједника локалног парламента има једна трећина одборник”, објаснила је предсједница СО Данијела Ђуровић. На основу резултата избора, то право припада ДПС-у који је освојио 13 одбомичких мандата. Како на изборима ниједна партија није освојила већину а постизбоме коалиције нису договорене, предсједник СО највјероват није неће бити изабран данас. Одборнике имају ДПС, двије грађанске листе. Коалиција СНП-ДФ-НС и СДП.

Вријеме ће показати да смо бољи

“Вријеме ће показати да је коалициона листа СНП, ДФ и НС била оптимално рјешење за грађане Херцег Новог с обзиром на то да је била дистанцирање од досадашњег начина рада и најављивала је промјене у раду локалне управе, а кадровска структура листе је гарантовала да ће то тих промјена доћи. Или ћемо остати досљедни изборном програму без обзира што ћемо бити у опозицији. Ни у ком случају нећемо ступати у преговоре са ДПС, што не значи непоштовање суграђана који су гласали за њили већ је то због дистанцирања и отклона од њихове политике која је уназадила овај град, због приватизација које су направила огромну штету Новом,“ рекао је Гојковић

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here