Насловна Политика Гојковић: Најтежи је ударац који дође с леђа

Гојковић: Најтежи је ударац који дође с леђа

0
ПОДИЈЕЛИ

Доскорашњи предсједник општине Херцег Нови Никола Гојковић, кога је локални парламент разријешио са функције прије три дана, сматра даје та одлука незаконита.

gojkovic

Подсјетимо, за разрјешење предсједника општине гласало је 13 одборника ДПС-а и пет из „Избора“, којем припадају Гојковић и Вујовић.

Одлука је чудна, незаконита, донесена одавно а сад и спроведена. Ако је то за добробит Херцег Новог онда та жртва није велика. Бојим се да је ипак све дио неке игре што ће показати вријеме казао је Гојковић.

Он је подсјетио да су га дојучерашње колеге из „Избора“ оптужиле да није спроводио програмске принципе „Избора“ али да сматра да је те принципе неко други тумачио како је желио.

Имали смо противнике на обје стране. Најтежи је ударац који дође с леђа. Мислим да можемо данас поносно рећи да смо радили најбоље што смо могли и да смо дали максимум свих ових 160 дана„,  казао је Гојковић, додајући да се осјећа понижен и преварен јер је био човјек који није желио да одступи од онога што су дефинисали коалиционим договором.

Према мишљењу доскорашње потпредсједнице општине Тамаре Вујовић, начин на који је обављено разрјешење представља „силовање права и удаљавање од права и правде„.

Политичка одлука у локалном парламенту донијета је нестатутарно, о чему ће се одредити надлежни органи„, поручила је Вујовић.

Одборник мањинског „Избора“ Шпиро Вуковић указао је на незаконитост одлуке парламента и казао да ће се жалити Уставном суду.

Извор: Побједа

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here