Насловна Колумне Годишњица убиства Слободана Милошевића

Годишњица убиства Слободана Милошевића

34
ПОДИЈЕЛИ

Данас се навршава 11. годишњица од подлог хашког убиства Слободана Милошевића. Само три дана прије трагичног краја, Хашки трибунал одбио је гаранције  Владе Руске Федерације да се Слободан Милошевић пребаци на лијечење у московску клинику “Бакуљев“.

У крви Слободана Милошевића руски љекари су двије недјеље пред смрт пронашли рифампицин, јак антибиотик којим се лијечи лепра, а који потире дејство љекова за повишен крвни притисак. Како је укључен у терапију до данас није познато. Један од Милошевићевих љекара из Србије, др Вукашин Андрић у јуче промовисаној књизи “Анатомија судског убиства“, тврди да је поред лијека за лепру, Милошевић систематски трован и анестетиком дроперидолом. Др Андрић такође тврди да је Милошевићева смрт наступила дан раније, а да је затворска администрација то сакрила, да би приликом обдукције било регистровано знатно мање присуство љекова, који су узроковали његову смрт.

Потреба за клеветањем лика и дјела Слободана Милошевића, у домаћим и међународним круговима није престала ни 11 година након његове смрти. Крајем прошле године, Саманта Пауер америчка амбасадорка у УН говорила је о Милошевићу као “балканском касапину“, на шта је Марија Захарова, портпарол МИД РФ одговорила “да се послије оваквих изјава Пауеровој смије читав свијет“.

zaharova Годишњица убиства Слободана Милошевића

Само у Београду, престоном граду‘касапинa“ Милошевића у ратним годинама живјело је преко 100.000 Бошњака, Хрвата и Албанаца. У Загребу, Сарајеву и након доласка НАТО-а у Приштини, Срби су избирсани из бројног стања. “Репресија“ Милошевићевог режима према косовским Албанцима била је толика, да је у периоду од 1990-99. њихов удио у популацији јужне српске покрајине порастао за око 10-15%.

Док Милошевића клевећу либерални кругови на Западу, ситуација на Балкану је другачија. Мило Ђукановић је тако своју кампању и за претходне парламентарне изборе почео клевећући десет година мртвог Слободана Милошевића. У Србији су другосрбијанци и екстремни националисти једнако досљедни у клевети и сагласни у осуди. Када те два потпуно супростављена екстремна друштвена пола блате, то је најбољи показатељ да си у датим околностима радио најбоље што си могао.

кнеле1 Годишњица убиства Слободана Милошевића

Тешки националисти као ђаво од крста бјеже од питања: “Да ли би данас постојала Република Српска, да су 9. марта 1991. Вук Драшковић и њему лојални београдски криминални гангови, успјели да изведу обојену револуцију?“ Главне оптужбе екстремних националиста полазе од ембарга према Републици Српској и издају Крајине.

Колико су санкције током последње године рата биле озбиљне и колико би се Војска РС могла одржати, да је тада стварно прекинуто њено снадбијевање из Србије, објаснио је недавно Петар Шкрбић, пензионисани генерал ВРС. Чак и онда када је политичко руководство Републике Српске, вукло потезе против воље званичне Србије, често под утицајем америчких и британских агената у властитим редовима попут рецимо Биљане Плавшић, или једног професора са Кембриџа из окружења Радована Караџића, односно спољних провокатора попут бившег америчког предсједника Џимија Картера, предсједник Слободан Милошевић није окренуо леђа Репубилици Српској.

milosevic karadzic mladic Годишњица убиства Слободана Милошевића

Ни под притиском незапамћених спољних санкција, које су потпуно паралисале економију Србије и Црне Горе, подршка Србима у БиХ није попустила. Крајишким Србима Милошевић је прелагао да прихвате мировни план З-4, којим би добили аутономију у оквирима веома сличним данашњој Републици Српској. Тајну по чијем утицају и за чији рачун је овај повољан документ против воље Слободана Милошевића одбијен, у гроб је однио последњи премијер РСК и хашки свједок Милан Бабић, које се наводно самоубио у хашкој тамници, гдје се затвореници налазе по цјелодневним видео надзором. Kамере су и тог 11. марта 2006 наводно биле покварен у Милошевићевој ћелији.

Са друге стране другосрбијанци Слободана Милошевића оптужују за економско безнађе, за оно што су уствари урадили њихови политички лидери урадили. Након 5. октобра највећа национална богатства и високопрофитабилне индустрије препуштене су странцима. Привредни субјекти, који су могли представљати конкуренцију страним робама, предати су домаћим тајкунима, са циљем да буду ликвидирани. Тајкуни су тако распродајом некретнина и опреме стекла енорман профит, а радници су избачени на улицу, а тржиште чишћено за нелојалну конкуренцију са Запада. Финансијским сектором завладале су стране банке. Овдје послују на зеленашким начелима, која би у земљама гдје се налазе њихове централе био сматран организованим криминалом.

Након укидања санкција и окончања ратова, Милошевић је планирао да Србију и Црну Гору уреди по моделу како је његов пријатељ Алескандар Лукашенко уредио Бјелорусију. Незапосленост у Бјелорусији је данас на нивоу од 2%, све фабрике изграђене у совјетско вријеме и даље функционишу, а у пољопривреди се констатно повећавају приноси. Бјелорусија већ 20 година представља друштво високе социјалне заштите, савременог образовног система, земљу са густом мрежом од 1500 км ауто-путева – бесплатних за домаће грађане, земљу са најефтинијим бензином и потрошачком корпом у Европи.

lukasenko1 Годишњица убиства Слободана Милошевића

Слободан Милошевић је такође пророчки предвидио да НР Кина полако постаје најмоћнија свјетска економија и нашу земљу покушао да позиционира као првог кинеског стратешког партнера у Европи. Када томе додамо чињеницу да је у љето 1999. на политичку сцену Русије ступио Владимир Путин, након година рата и страдања пред нашим народом био је пут у бољу будућност. Очувана национална независност представљала је основну залогу опоравка и друштвеног напретка.

Нажалост све то је прекинула обојена револуција 5. октобра, коју су заједно извојевали криминални кланови и токсичним ЦИА доларима корупмирани политичари.

slobo5 Годишњица убиства Слободана Милошевића

“Нас су бомбардовали, јер је Милошевић одбио да земљу прода Сименсима“, изјавио је прије неколико година Емир Кустурица. Са Запада “нијесу нападали Србију због Милошевића, него Милошевића због Србије“. 

Немоћни да га осуде, чак и у монтираном хашком процесу, убили су га 11. марта 2006. године.

(Последње писмо Слободана Милошевића руском Министарству иностраних послова гдје говори да су га тровали у Хагу)

pismo Miloševića ruskom ministru Годишњица убиства Слободана Милошевића

pismo Miloševića ruskom ministru2 Годишњица убиства Слободана Милошевића

pismo Miloševića ruskom ministru3 Годишњица убиства Слободана Милошевића

pismo Miloševića ruskom ministru.4 png Годишњица убиства Слободана Милошевића

 

34 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Milosevic je fasista koji je opljackaomsvoj narod…bolestan covjek od samoljublja pored lude mire markovic.Kompletna familija bolesna.dafina,jezdamhiperinflacija…metode za pljacku.ovaj jeftini tekst pokusava dacga smjesti u mucenike,ali milosevic je bio zlocinac!Teorije zavjere kazu da je ziv,da je unPozarevcu sahranjena govedja glava.

  • 0
   0

   Teorije zavjere kazu da je ziv,da je unPozarevcu sahranjena govedja glava.

   Po toj teoriji je sve moguce Sale,pa i to da je tvoja teleca,a sve mi se cini da jeste!

  • 0
   0

   Kome milo ili krivo ovo sto je rekao se ostvarilo nazlost,mi mozemo da se sporimo ili bilo sto drugo,ovaj govor ostaje kao istina njegove tvrdnje,da je sprove demokratuju nije,samo gdje smo mi danas ,dalje nego u njegovo doba,to sto sam glaso tada i zadnji put protiv Njega niukom slucaju ne umanjuje istinu njegove tvrdnje u ovom govru.Tako stvari stoje danas,valjad vidimo,ili mnogi jos ne.svi koji smo zeljeli bolje nemozemo nikuom lsucaj danas tvrditi da ovdje ni bio u pravu,naravno na drugoj strani svi oni koji su tada bili uz njega a danas rade to sto rade ,nikako nemogu reci da su bili u pravu ni tada ni danas,sto to svi prije shvatimo i prihavtimo mozda ima nade.Pokoj mu dusi!

   https://youtu.be/kx_Yhofedag?t=4

   • 0
    0

    покривање марка, аркани и слично,… гомила лопова око њега… мира… класична будала,…

  • 0
   0

   Može biti …
   U sferi nagađanja sve je moguće. Baš sve!
   Sve, što nije činjenica, fakt!
   Da je Milošević “ perfidno ubijan “ i brutalno ubijen u Hagu!
   Da je kao “ visoko pozicionirani agent američkih bezbjedonosnih struktura i vrha svjetskog finansijskog carstva „, preko svog kućnog prijatelja Iglbergera, dobio “ najčvršća uvjeravanja i garantije da u tranziciji i prekompoziciji Balkana Srbi neće biti oštećeni, naprotiv „!
   Kako je o tome na desetine knjiga napisano na Zapadu!
   Đe je sve potanko opisano kako je “ lažnim obećanjima obmanut“, kako je “ uvučen u lažne pregovore sa Tuđmanom „!
   Kako je“ najbestidnije prevaren i ostavljen od svojih američkih prijatelja“, čak i od “ lažnog kućnog prijatelja Iglbergera „!
   Njegova „nekooperativnost “ u sprovođenju plana “ potpunog urušavanja Srbije „, svođenja na “ dominion i ratnu bazu “ Alijanse Zla, “ brutalno i varvarski je kažnjena nezapamćenom agresijom na SRJ „!
   p.s. Sve pod znacima navoda su citati preuzeti iz zapadne literature o ubijanju Srbije, Srba i Miloševića, baš tim redom!
   Ali eto, vidim, da ima domaćih stručnjaka i eksperata, koji mnogo bolje znaju i kako, i zašto, je “ bolesni „, još i “ fašista “ Milošević, još i “ zločinac“, za sve kriv, svima kriv, on i Srbisve zajedno, krivi! … Za sve krivi!??
   Sasa (vo), zar ne?

   • 0
    0

    наравно да није све крив, али био је глуп наравно. у ери када усташе и балије удену у име хдз-д, сда-д, демократску кованицу, он доведе панића. глуп.

  • 0
   0

   sasa – Милошевић је био принуђен од стране запада и њихове слуганије да ради то што је радио, јер на други начин није могао бранити интересе нападнутих Срба широм СФРЈ и саме СФРЈ у почетку….

 2. 0
  0

  Слава Слободану Милошевићу великом СРБИНУ, борцу и антиглобалисти који је убијен у инквизиторском Хашком трибуналу јер се супроставио поробљавању Србије и српског народа и упро прстом и међународни тероризам које спроводе САД и НАТО.

 3. 0
  0

  Mislim da je greška Miloševića predstavljati kao velikog srbina jer on to nije bio nikada .Bio je komunista čije izabranike (isto kao i njega) izuzev vlasti po svaku cijenu-ništa drugo nije zanimalo i ne zanima.
  Nečasno je to što je isporučen inkvizitorskom sudu u Hagu i tu ste potpuno u pravu.Isto tako se slažem da kakav god da je bio,oni koji su došli posle 5 oktobra su mnoooogo gori od njega.

 4. 0
  0

  Treba da odgovaraju oni koji su ga kidnapovali i izrucili na sveti dan Hagu.
  Ne vidim da se iko sem Milosevica promijenio u Srbiji, postava je ista i jos gora decenijama.
  Dakle satanama je samo Milosevic smetao. To govori samo za sebe.
  Vrijeme ce pokazati kolika je izdaja bila u pitanju i da je peta kolona mocnija od patriota i rodoljuba.
  Uostalom svaljivati sve na jednog covjeka, dobro ili zlo, je apsurd i notorna glupost.
  Samo neobavijesteni u tako nesto mogu da vjeruju.
  Milosevic je zrtva. Slava mu.

  • 0
   0

   Слободанова борба за интересе српског народа је поништила негативне последице његовог идеолошког опредељења. Уосталом, он је од комунисте постао национално свестан Србин, за разлику од самопроглашених антикомуниста који су отворено бранили одлуке авоја и сличне антисрпске комунистичке пројекте.

 5. 0
  0

  Последњи предсједник са ставом и политичком харизмом.Херој.Свог веремена и овога данашњега у којем се разапињу патриоте.

 6. 0
  0

  Ovaj članak posvecen Slobodanu Miloševiću i analiza onoga što se za vrijeme njegove vladavine dešavalo je sve sama istina. Naci razumijevanje za ljiude koji o ovom čovjeku danas na ružan način govore i pišu nemože se nikako. Čak ni za one koji iz svog neznanja to rade. Zamislite samo što bi bilo sa Srbijom i Crnom Gorom u onom vremenu da su se pitali Milo, Čeda, Čanak, Sveto , Boris, Vuk i slični njima narcisi, sveznalice,megalomani,egoisti, lažovi , varalice svih boja i ništa ljudi. Uspomena na Slobodana mora biti sačuvana na istinit i krajnje pozitivan način. On je mučenik koji je sradao samo zbog toga što je štitio narod od zla bjelosvjetske fukare. I kome god to danas nije jasno sa takvima ne treba polemisati . Oni koji o njemu govore na ružan način oni govore o sebi.

 7. 0
  0

  SIobodane dok srpsko crce kuca na ovoj planeti tvoj duh če nas voditi u nove pobjede. Voleni ne umiru.

 8. 0
  0

  Obmanut, najbestidnije prevaren, nikad ponižen!
  I onda, tamo u Hagu, umjesto da mu sude, sudio im je!
  I presudio bi im, da ga nijesu ubili!
  … Sav njegov grijeh staje u jednu riječ : po-ve-re-nje!!!
  Kako samo častan čovjek zna da bez ostatka povjeruje u objećanja i laž!
  Čovjeka koji ima riječ i obraz, takvog je najlakše prevariti!
  Loš političar, častan čovjek, Milošević!
  Heroj na antisrpskom Sudu!

 9. 0
  0

  Слажем се са Прегаоцем. Реалан, на истини заснован текст.
  Слободан, човјек који је побиједио НАТО.

 10. 0
  0

  Последњи српски политичар! После њега су дошли све лопов до лопова и фукара.
  Вечна Слава ти Председниче!

 11. 0
  0

  Samo uporedite dostojanstvenu smrt Miloševića u Hagu i nedostojanstveno valjanje u vlastitim produktima metabolizma i izlučevinama Vuka Draškovića!

 12. 0
  0

  I mi jednako Bogu zahvaljujemo što ne pripadaš nama!
  A ti vidi kome pripadaš i kudijen ideš!?
  Javi ako neđe pristigneš, nije ti da čitav život lutaš bez sebe!!!

 13. 0
  0

  Koje pohvale Milosevicu,a smijem se kladiti da su devedesetih isti ovi preletacevici podrzavali Seselja,Draskovica,iliti nacionalnu opoziciju.Sta je sa ovim narodom?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here