Насловна Насловна Година за нама из ока камере ИН4С

Година за нама из ока камере ИН4С

1
ПОДИЈЕЛИ

Годину за нама пратило је око камере екперименталног програма ТВ ИН4С, а са њим и многобројни гледаоци преко интернета. У освит нове календарске године подсјећамо на најгледаније видео-прилоге из наше продукције.

Досије „државни удар“ је за само пар дана након објављивања на Јутјуб каналу имао преко 12.559 прегледа. У њему су прегледно представљене све изјаве специјалног државног тужиоца и предочене све контрадикторности и мањкавости наводног терористичког напада на државне институције. Такође, у получасовној емисији, можете погледати и изјаве црногорских званичника, функционера Демократског фронта – које државни врх покушава оптужити за непостојећи пуч, као и изјаве осумњичених. Циљ емисије је био да се сумира период од дана избора 16. октобра како би грађани Црне Горе могли и сами да увиде прљаву и нечасну „игру“ црногорских власти која тежи ка потпуном укидању слободе и људских права, као и добијања избора  сценирањем наводног државног удара – конструкцијом којом су се служили и раније током своје тродеценијске владавине.

Годину за нама обиљежили су бројни протести изазвани социјалном биједом. Подгоричанин Вања Ђуришић је због спора који има са државом пријетио да ће се запалити испред канцеларије градоначелника. Он се од 1992. године бори са Главним градом за реституцију свог земљишта, на којем се између осталог налази основна школа Октоих и преко којег је прошла Јереванска улица.

„Катнић диктирао Синђи и Минђи“, остаће упечатљива изјава члана предсједиштва ДФ-а Небојше Медојевића о плану и спровођењу акција СДТ Миливоја Катнића. Како је нагласио члан предсједништва ДФ-а разговор, у којем је наводно договаран државни удар, је обављен преко једног телефона.

За Демократску народну партију ово ће бити година за памћење – година у којој је одржан први конгрес младих ДНП-а, на ком је за предсједника изабран Никола Јовановић.

ТВ ИН4С почела је емитовање експерименталног програма – ИН4С ИНФО. Емисија је замишљена као кратки информативни програм који би објавјештавао грађане о главним дневним дешавањима и дао простора да се објаве информације о социјалним неправдама, политичким дешавањима и свакој другој истини која не може да се пробије и објави у медијима који су под контролом режима Мила Ђукановића.

Погледајте како је билборд ИН4С, у знак подршке сарадњи Трампа и Путина постављен дуж црногорских саобраћајница, узнемирио америчког конгресмена и како су на то реаговали режимски медији у по злу чувеном „Минут-два“.

ИН4С је својим кратким прилогом „Памтимо!“ обиљежио годишњицу НАТО бомбардовања у којем је погинуло 2000 људи од чега чак 89 дјеце, што значи да је сваког дана гинуло дијете. НАТО до данас није признао да је у бомбардовању користио осиромашени уранијум од којег је након 1999. године становништво почело масовно да оболијева од рака.

ИН4С је обиљежио и годишњицу од октобарских протеста и бруталне полицијске акције против грађана Црне Горе који су, у организацији Демократског фронта били окупљени испред Скупштине, тражећи фер и слободне изборе.

„Као што соколу није мјесто у кавезу, тако Црној Гори није мјесто у НАТО савезу. Желим да живимо слободно, а то можемо само ако смо војно неутрални. Не у рат, не у НАТО“, поручио је члан предсједниства Уније за неутралност и предсједник управног одбора Ветерана 63. падобранске бригаде у Црној Гори, свештеник Миајло Бацковић.

Ову годину обиљежила је никад очигледнија и никад бестиднија куповина гласова, о којој је ИН4С извјештавао током изборног дана. „Операција Луксембург“ говори о грађанима који су дошли из иностранства да за новац гласају ДПС. Како су канцеларије ДФ-а и ДПС-а у Бару једне до других, представници ДФ-а су их, представивиши се да су ДПС примали у своју канцеларију, узимали податке и разговарали са људима који нису показали никакав стид што су за новац и авионску карту дошли да запечате судбину грађана који живе и желе да наставе да живе у Црној Гори.

НАТО је током агресије на СР Југославију користио муницију са осиромашеним уранијумом саопштено је на трибини „Право да знам – осиромашени уранијум и последице примјене“, у организацији „Уније за неутралност“. Проф. др Даница Грујичић казала је да је НАТО 1999. године извео свјесни геноцид над грађанима СРЈ, јер је масовно користио недозвољене бомбе са осиромашеним уранијумом, што је изазвало енормно повећање радијације.

Унија за неутралност одржала је трибину „Хероји не умиру“, посвећену мајору Милану Тепићу и његовом војнику Стојадину Мирковићу, који су погинули прије 25 година у селу Беденик, недалеко од Бјеловара, како би спријечили да складиште муниције војске ЈНА преузму припадници Збора народне гарде.

Јавно окупљање у огранизацији Демократског фронта које је требало да буде одржано 27. септембра, на дан суђења функционерима ДФ-а Андрији Мандићу и Славену Радуновићу пред Вишим судом у Подгорици, који се терете да су наводно, починили кривично дјело позивање на насилну промјену уставног уређења забрањено је, а грађани су свој став изразили протестном шетњом, заједно са представницима ДФ-а.

Унија за неутралност наставила је своје активности и борбу против агресивне НАТО пропаганде коју води широм Црне Горе, трибином „Војна неутралност Црне Горе ‒ наш најважнији избор“, са које је поручено да НАТО користи Балкан по Хитлеровом моделу, те да им грађани поручују: „НЕ!“

У Котору је ове године формирана Балканска козачка војска. За врховног атамана је постављен Виктор Владимирович Заплатин, а његов замјеник је Слободан Пејовић.

На иницијативу Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ формирана је Унија за неутралност. Конститутивна сједница, којој је присуствовало двије стотине званица, почела је минутом ћутања за све жртве НАТО агресије из наше земље и остатка свијета.

ИН4С је урадио репортажу о драми која се одиграла у Пљевљима, када је Горан Драгићевић лишио живота бившу супругу и њеног мужа, а којег је нешто касније јединица САЈ-а ликвидирала. САЈ се овдје потврдио не као заштитник грађана већ као егзекутор који суди без суда и правде.

Погледајте емисију о убиству Душка Јовановића, које је до данас, и поред пресуде Дамиру Мандићу, остало под велом тајне. Мандић је тврдио да је био само логистика убицама док су директни убица и налогодавци убиства још увијек  непознати.

Ову годину обиљежио је и протест, у организацији ДФ-а, против владе Мила Ђукановића и његовог тродеценијске тираније која је уништила државу, њене институције, привреду, а грађане гурнула у очај и безнађе.

Ове године Црна Гора је наводно прослављала хиљаду година државности, због чега је држава добила нови симбол „пахуљицу“. Иронично је да државност народа који је свој идентитет чувао у српском језику и православној духовности „прослављају“ они који сатиру језик, прогоне цркву и бришу колективно сјећање уништавајући тиме сам коријен идентитета и постојања овог народа.

У центру Подгорице постоји споменик жртвама савезничког бомбардовања у Другом свјетском рату, међутим, мало је познато да постоји и споменик њиховим убицама, савезничким пилотима. Овај град од 16.000 становника изгубио је само у бомбардовањима 2000 људи. Над масовном гробницом наших бака и дједова који су тада погинули наша држава гради гаражу, док је њиховим убицама подигла споменик.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here