Насловна Архива Глушица: За мајке у Црној Гори мора бити новца

Глушица: За мајке у Црној Гори мора бити новца

2
ПОДИЈЕЛИ

Влада Црне Горе мора обезбиједити новац и предложити измјене Закона којим ће се вратити стечена права на накнаде, као и висина самих накнада за мајке са троје и више дјеце, рекла је предсједница Форума жена ГП УРА Рајка Глушица.

„За Грађански покрет УРА је неприхватљиво ретроактивно смањење накнада, поготово што је изгласано од стране нелегалне и нелегитимне скупштинске већине ДПС-а и сателита. Сматрамо неопходним да наша држава обезбиједи новац којим би се обезбиједила несметана исплата накнада за мајке са троје и више дјеце. Држава Црна Гора мора показати солидарност са својим грађанима, односити се са поштовањем према мајкама и дјеци. Борба за мајке у Црној Гори је борба свих нас за праведно и солидарно друштво“, наводи се у саопштењу.

Умјесто са грађанима, Влада ДПС-а и сателита, по ријечима Глушице, показује солидарност са тајкунима и сумњивим пословним партнерима који су направили порески дуг од преко 770 милиона еура, а Влада у 2017. години планира да наплати само 12 милиона од укупног износа дуга.

„По ко зна који пут намјера власти је да своје грешке и неодговорну политику плаћа новцем из новчаника свих нас, грађана Црне Горе. Вријеме је да им кажемо да је доста, да будемо уједињени у одлуци да више не пристајемо на њихове крађе и обмане. Влада ДПС-а и сателита је на почетку свог мандата укинула дјечје додатке за дјецу незапослених родитеља, смањила накнаде за мајке са троје и више дјеце, повећала цијене свих врста горива. У исто вријеме сваког дана нас задужују за додатних 1,6 милиона еура. Шта сљедеће да очекујемо од њих? И зато је ова борба за мајке борба за бољу будућност Црне Горе и истинско друштво социјалне правде. Зато је ово борба свих грађана. Црна Гора може и мора бити солидарна, правна и праведна држава која ће бринути о онима којима је помоћ потребна. Коначно морамо почети да улажемо у живот свих грађана у Црној Гори, а не само малог броја привилегованих“, навела је Глушица.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here