Насловна Друштво Глумци „Монтевидеа“ играли за храм у Бару

Глумци „Монтевидеа“ играли за храм у Бару

1
ПОДИЈЕЛИ

Пред никад пунијим трибинама стадиона „Тополица“ у Бару, фудбалери Морнара у ревијалној утакмици угостили су синоћ селекцију филма „Монтевидео“.

Резултат (6:6) био је у другом плану овог меча који је имао и свој хуманитарни карактер, јер су  на трибинама биле постављене кутије за добровољне прилоге за довршетак храма посвећеног Светом Јовану Владимиру, првом српском свецу, страдалом на данашњи дан прије тачно једног миленијума.

Утакмица  Морнар – „Ментевидео“  управо је дио програма обиљежавања овог значајног јубилеја у Бару.

Капитен „Монтевидеа“ био је Преграг Васић који се у култном филму прославио улогом дјечака Станоја. Поред њега, у дресу краљевине Југославије наступили су и Ненад Хераковић који је тумачио улогу Вампира Драгослава Михаиловића, те Урош Јовчићкоји је тумачио лик Носоње, као Божо Зубер познат по запаженој роли у серији „На пјену од мора“…

У екипи „Монтевидеа“ нашли су се и свештеници МЦП Предраг Шћепановић, Никола Пејовић, Бранко Вујачић, професор Богословије Драго Радоман, јеромонах Козма као и организатори спектакла Стефан Адамовић, Бранислав Мићановић и Вељко Милошевић.

 Почетни ударац симболично је извео митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

 Чланови селекције „Монтевидеа“ током полувремена фотографисали су се са најмлађом публиком

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    „prvom srpskom svecu“???? Okle je Vladimir „srpski“ svetac kad u to doba nije ni bilo „Srba“ u Duklji? Kako ste krenulim jedbog dana, i Adam ce biti „prvi srspski svetac“???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here