Насловна Друштво Глумци из Берана извели ,,Идемо у лов“

Глумци из Берана извели ,,Идемо у лов“

0
ПОДИЈЕЛИ

Посалије неколико деценија аматери беранске позоришне сцене при Центру за културу премијерно су извели комад француског писца Жоржа Фејдоа “Идемо у лов”.idemo u lov

За ову комедију драматургију и режију урадио је Горан Бјелановић уз асистенцију Давида Дољанице.

“Идемо у лов” је комедија која описује брачни пар из прве половине двадестог вијека. Леонтина, отмена госпођа аристократских манира, долази до сазнања да јој муж није вјеран. Под изговором да иде у лов, Дишетел иде својој љубавници.

Леонтина рјешава да се освети искористивши удварање најбољег пријатеља свога супруга, доктора и пјесника Морисеа. Дух бордела, љубавних интрига и француског шарма проткана кроз три чина, подигла је на ноге беранску публику.

У представи су играли Предарг Шћекић, Марко Радојевић, Ирина Кастратовић, Дајана Богавац, Марија Иритано, Ребеке Чиловић, Васко Драговић, Паола Иритано, Милена Ђукић и Дарко Пантовић.

Сценографију за представу радили су Ирвин Малсичић и Асмир Руговац, костиме Јасмина Цвијовић, док се за звук побринуо Осман Заимовић.

Представа је реализована у продукцији Центра за културу Беране, под покровитељством Министарства културе Црне Горе и Општине Беране.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here