Насловна Политика Глазјев: Американцима је потребан Четврти светски рат како би разорили Русију

Глазјев: Американцима је потребан Четврти светски рат како би разорили Русију

2
ПОДИЈЕЛИ

Саветник Владимира Путина, академик и бивши министар Сергеј Глазјев, оценио је да Русија располаже могућностима да осујети опасност прерастања грађанског рата у Украјини у Четврти светски рат и да истовремено сачува јединство Руског света.

sergej-glazjev

Одговарајући на неизбежно питање – „Зашто говорите већ о Четвртом светском рату?“ – Глазјев је прво указао да је хладни рат био заправо Трећи светски рат који се завршио распадом СССР. Па наставио:

„Американцима је потребан рат да би сачували своју доминацију. Јер, управо су два прва светска рата од САД направила суперсилу. Они схватају: да Русију морају разорити да би је заузели. Зато и настоје да нас сукобе са Украјином. То је стара политичка традиција. Треба се присетити Бизмарка или савременијег ‘поклоника’ наше земље – господина Бжежинског, јер је и он, као и велики немачки канцелар, убеђен да Русија без Украјине није држава“.

Путинов саветник је додао: „Они нису на нама једном поломили зубе. Зато и данас треба учинити све што је неопходно да им се то поново догоди“.

„Због чега је све ово потребно Сједињеним Државама?” – упитао је Глазјев и сам понудио одговор:

„Данас свет прелази од америчког економског модела на азијски. САД губе у конкурентској борби са Кином. Управо зато су се определили за нови светски рат у Европи, за рат који треба да ослаби све њихове конкуренте. Главни удар ‘вашингтонског Це-Ка’, који контролише крупни транснационални капитал, усмерен је против Русије против које је рат започет преко украјинских нациста. Тај рат гарантује нагло погоршање ситуације како на постсовјетском простору, тако и у Европској унији. Због тога су САД – уз подршку европских функционера – у фебруару 2014. и организовали у Украјини државни преврат и довеле на власт неонацисте. Геноцидом руског становништва на југоистоку Украјине они настоје да Русију испровоцирају да уђе у рат. По замисли Беле куће, украјински фашисти играју улогу својеврсног ‘овна’ чија главна мета треба да буде Русија“.

Све ово, уверен је Глазјев, Американци не раде из глупости, већ зато што је рат преко потребан америчкој олигархији. Сва „арапска пролећа“, према његовом мишљењу, САД-у су била потребна да за рат против Русије створе енергетске предуслове.

Глазјев је одговорио и на питање: шта Русија може и мора супротставити грабитељским стремљењима САД-а?

„Наше основно оружје, да поновим чувене речи Александра Невског, јесте истина. А да би истина тријумфовала – потребан је низ конкретних политичких и економских мера. Главни удар по САД треба да буде одустајање од долара, не само Русије него и њених потенцијалних савезника. Јер, ако САД сматрамо земљом агресором – ми не смемо користити њену валуту. Америчком новчаном систему ионако ће ускоро доћи крај, па зато – што пре изађемо из те ‘пирамиде’, утолико ће то за нас бити безболније“.

Глазјев је своја упозорења-савете завршио речима: „Да би се победило у економском рату – потребна је стриктна контрола трансграничног кретања капитала. Само у том случају можете непријатеља тући на његовој територији“.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  OVO sa USA $ se APSOLUTNO SLAZEM,
  kao i sa ARAPSKIM PROLECIMA ali duboko vjerujem da RUSIJA mora svojoj SREDNJOJ klasi PRUZITI LIBERALNI KAPITALIZAM i naci EKONOMSKU MJERU da DRZAVA bude SPOKOJNA naravno i gradjani u EKONOMSKOM pitanju tu stranu PUTIN KGBEOVAC ne moze urediti to mora NAUKA NE VOJNA vec EKONOMSKA da li Rusija ima svoje MILTON FRIDMANE ja ne znam ali znam da su joj i te kako POTREBITi takodje ona mora da se zastiti od BERZE koja ito ORUZJE AMERIKE kao i DOLAR HITLER je o tome u MAJN KAMFU pisao za BERZE itd….. To vidimo sada sda MAHINACIJAMA oko NAFTE -RUSIJA nije smjela da pusti AMERIKU da STVARA KOLONIJE po AFRICI sada evo ISTOCNOJ EVROPI naravno da AMERIKA sve pokusava da RUSIJU UVUCE u RAT sa UKRAJINIOM zato i zeli da je NAORUZA i to je velika opasnosdt za III.svecki RAT jer RUSI ce praviti REAKCIJU a vidite kako AMERIKANCI sa KUBOM premognu da je RUSI ne pridobiju (ali nece usuce AMERIKA GRDNE MILIJARDE ne samo KUBI no i CRNOJ GORI ako vide opasnost od RUSIJE)-nijesu oni uzeli KOSOVO zbog ALBANACA no zbog RUSIJE, a Milo CESTITA DAN NEZAVISNOST KUBE itd,,,,,

 2. 0
  0

  Amerikancima je potrebna jedna takva lekcija koju nece zaboraviti dok su zivi, a mislim da ce je i dobiti. Ko se maca lati, od maca ce i umrijeti!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here