Насловна Друштво Главни Шарићев човјек лоциран у Италији, почели преговори о предаји

Главни Шарићев човјек лоциран у Италији, почели преговори о предаји

0
ПОДИЈЕЛИ

Српске безбједносне службе лоцирале су Пљевљака Горана Соковића (43), најближег сарадника нарко-боса Дарка Шарића, у Италији и покушавају да приволе тог одбјеглог наркобоса на предају. Агенти покушавају, као и у случају Шарић, да преговарају са Соковићем о условима предаје, потврђено је ”Дану” из кругова блиских његовом адвокатском тиму. Како нам је саопштено, агенти Безбједносно-информативне агенције Србије (БИА) пресрели су, наводно, телефонски разговор који је Соковић водио са територије Италије.

DarkoSaricНакон тога, истражитељи су ступили у контакт са блиским сарадницима Соковића који се не налазе на оптужници специјалног тужилаштва Србије. Потом су почели преговори са Соковићем о његовој предаји. Цијели поступак преговарања са Соковићем и потраге за њим безбједносне службе Србије држе у строгој тајности, а саговорници ”Дана” тврде да је само питање дана када ће се Шарићева десна рука предати правосудним органима.

Последњи подаци тих служби указују да он у носледње вријеме живи на релацији Италија- Швајцарска.

Досадашња истрага показала је да је тај Пљевљак током бјекства промијенио више земаља, а при преласку граница корисгио је фалсификоване пасоше. Током бјекства, наводно је био на вези са неким од чланова Шарићеве групе, али и са самим нарко-босом све до дана његове предаје.

Безбједносне службе интензивирале су потрагу за Соковићем након што се Шарић предао.

До Соковићевог имена БИА је дошла током прислушкивања телефонских разговора које је с њим водио Драган Тошић, вођа Шарићеве групе која је дјеловала у Словенији. Соковић је 7. фебруара 2010. био ухапшен у Црној Гори по потјерници из Србије, али је пуштен након четири дана јер тада није постојао споразум о изручењу између Србије и Црне Горе. Из црногорског тужилаштва тада су тражили од српских колега да им доставе све доказе. Из српског тужилаштва су одговорили да би достављање свих доказа у тој раној фази угрозило даљу истрагу. Србија и Црна Гора су крајем октобра 2010. године потписале споразум о изручењу сопствених држављана. Соковић се добровољно предао црногорској полицији, а приликом хапшењаје тврдио да је невин и да је спреман на фер суђење изван Србије.

Одлуком Специјалног суда, Соковићу су одузети станови на Бежанијској коси од 100 квадрата и на Вождовцу од 75 квадрата. Његовом брату одузет је стан на Вождовцу од 61 квадрата.

Соковић је оптужен да је уз Шарића био главни организатор криминалне групе. Пошиљке које је он организовао биле су откривене и већ због тога је био у незавидној позицији и у клану и код великих дилера. 

Тужилаштво без одговора

Како бисмо провјерили информацију у вези са случајем Соковић, позвали смо Специјално тужилаштво у Београду. Током телефонског разговора из кабинета специјалног тужиоца Миљка Радисављевића индиректно нам је потврђено да је Соковић лоциран, уз обећање да ће нам детаљније податке дати Радисављевић који у том моменту није био у својој канцеларији. Међутим, до закључења овог броја нашег листа из тужилаштва се нијесу јављали.

Главни Шарићев човјек

Током истражних радњи које су предузимане у поступцима против Дарка Шарића и припадника његове криминалне групе, тројица свједока сарадника означила су Соковића као главног Шарићевог човјека.

Да је обављао најодговорнији посао за наркобоса говоре и подаци да Соковића, осим полиције, траже и криминалци, који страхују да би са полицијом могао да подијели своја сазнања о њиховим пословима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here