Насловна Политика Главни преговарач ДФ-а у Будви нови менаџер града

Главни преговарач ДФ-а у Будви нови менаџер града

1
ПОДИЈЕЛИ

Главни преговорач ДФ-а у Будви Мило Божовић јуче је званично постао менаџер овог града, пренијеле су „Вијести“.

Божовић ће на овој функцији бити двије године. Према коалиционом споразуму, функције градоначелника, шефа парламента и менаџера ротираће се на двије године, а покриваће их кадар Демократа и ДФ-а.

Након што је уочи именовања доскорашњег лидера Демократа Драгана Краповића за новог градоначелника менаџерка града Милена Маровић-Богдановић поднијела оставку, то мјесто је припало ДФ-у који је одмах предложио кандидата. Божовић ће бити вршилац дужности док не буде расписан конкурс, не само за ту него и за све остале функције.

Иако је девет опозционих конституената потписало споразум и подијелило функције, наглашено је да ће у граду бити уведено в.д. стање пола године, након чега ће бити расписивани конкурси.

Демос ће именовати главног администратора града, а најозбиљнија кандидаткиња је адвокатица Марија Вујовић. Кадар Демоса за мјесто секретара за градску инфраструктуру највјероватније ће бити Срђан Греговић, за директора ЈУ “Музеја и галерије“ предсједница Демоса Луција Ђурашковић, а за предсједника Савјета ЈУ “Град театар“ Синиша Јелушић.

Коалиција “Будва мора – СДП, УРА и ЛП“ такође је добила значајне фунцкције – СДП-у је припало мјесто потпредсјеника Општине, УРА је узела Секретаријат за локалну самоуправу, а најозбиљјија кандидаткиња је Милијана Вукотић Јелушић, дугогодишња службеница у том ресору. Либерална партија је преузела општинску фирму „Медитеран рекламе“, а мјесто директора највјероватније ће припасти Блажу Рађеновићу.

Из Демократске Црне Горе још није саопштено који ће кадар именовати на мјеста која су добили коалиционим споразумом. Њима припадају мјеста секретара за финансије, за урбанизам, за правну заштиту, те службе за јавне набавке и наплату комуналија и најпрофитабилнија општинска фирма – Туристичка организација Будве.

Свој кадар ће поставити и за функцију директора Академије знања и Спортско-рекретивног центра „Будва“, навеле су „Вијести“.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here