Насловна Политика Главни одбор Демоса разрјешио Даниловића, Радоњића и Неду Богавац

Главни одбор Демоса разрјешио Даниловића, Радоњића и Неду Богавац

7
ПОДИЈЕЛИ

На данашњој сједници Главног одбора Демоса, која је статутарно заказана на захтјев више од једне половине чланова ГО, једногласно су разријешена три члана предсједништва странке: Горан Даниловић, Горан Радоњић и Неда Богавац, казали су из Демоса.

Како су рекли, Главни је одбор је ту одлуку донио на предлог предсједника странке, Миодрага Лекића, сходно овлашћењима у статуту партије.

„Главни одбор је у цјелости подржао до сад изнијете ставове, донијете одлуке и закључке Предсједништва и Предсједника, које се односе на рјешавање настале ситуације у Демосу након неуспјелог покушаја пуча групације на челу са бившим предсједником Извршног одбора, Гораном Даниловићем. Том приликом потврђена је и одлука Предсједништва којом је распуштен Извршни одбор и одлука Предсједника којом је утврђено да нијесу испуњени услови за одржавање ванредне скупштине Демоса, а по захтјеву одређеног броја чланова ГО,“ саопштили су из партије.
Такође, додају, Лекић је искористио своја статутарна овлашћења и Главном одбору предложио попуну ГО са нових 14 чланова, а апсолутном већином гласова, Главни одбор је прихватио тај предлог.

„ГО је усвојио закључак којим је овластио Предсједника и Предсједништво Демоса да између двије сједнице Главног одбора могу да преузму правне радње из надлежности Главног одбора, у циљу заштите права и интереса Демоса и несметаног функционисања странке. Цитирана одлука је заснована на садржини члана 34, став 2 Статута, којим је предвиђено да поједине послове из своје надлежности ГО може делегирати другим органима Демоса. Предсједник и Предсједништво су у обавези да о свим активностима које су предузеле на темељу датог овлашћења поднесу извјештај Главном одбору,“ закључили су из Демоса.

 

7 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here