Насловна Друштво Глас народа: Против рушења крстионице 94 одсто грађана

Глас народа: Против рушења крстионице 94 одсто грађана

На питање у анкети „Да ли треба срушити крстионицу на Превлаци“ огромна већина анкетираних, чак 2.474 или 93,96 одсто је одговорила негативно. Супротно мишљење имало је 159 анкетираних грађана или 6,04 одсто

3
spas
крстионица и вјерници

Да ли очување крстионице на Михољској Превлаци има скоро апсолутну подршку грађана, показала је анкета Радио Тивта.

На питање у анкети „Да ли треба срушити крстионицу на Превлаци“ огромна већина анкетираних, чак 2 474 или 93,96 одсто је одговорила негативно. Супротно мишљење имало је 159 анкетираних грађана или 6,04 одсто.

анкета

Иначе, ни након двије седмице од покушаја полицијских снага да обезбиједе рушење крстионице, вјерници не одустају од цјелодневних дежурстава на Михољској Превлаци. Ускоро почиње и потписивање петиције, којом вјерници траже обнову манастира у коме је било древно сједиште Зетске епископије и очување крстионице.

Очигледно из разлога што добар дио чланова ДПС из Тивта сматра да крстионицу не треба рушити, већи дио саопштења Демократске партије социјалиста, након сједнице извршног и општинског одбора био је посвећен рјешавању овог осјетљивог питања који је мобилисао велики број вјерника из Боке и изазвао велику медијску пажњу.

Послије састанка коме су у име Предсједништва странке присуствовали координатори Предраг Ненезић и Извршног одбора Горан Јеврић ДПС је издао помирљиво саопштење у коме је тежиште дато на дијалогу заинтересованих страна.

„ОО ДПС Тивта, као грађански профилисана партије, још једном истиче да у потпуности поштује индивидуална вјерска опредјељења сваког грађанина Црне Горе. То су лична, дубоко утемељена осјећања са којима нико не смије манипулисати, а најмање политичке партије.

Имајући у виду актуелну ситуацију и многобројне медијске спекулације, ОО ДПС Тивта сматра да се не смије дозволити пребацивање ове проблематике на политички терен, којем она по својој природи и суштини не припада. Демократска партија социјалиста је од свог оснивања побјеђивала на свим демократским изборима и на тај начин, свјесна своје одговорности, доносила одлуке од круцијалне важности за развој демократске и просперитне државе, усвајање савременог законодавства и стварање стабилног институционалног оквира.

У том смислу, ОО ДПС Тивта, као државотворна партија, која је доминантно заслужна за очување мира и мултиетничког складног суживота у Црној Гори у посљедњој деценији прошлог миленијума, као и за обнављање њене државности и трасирање пута у правцу евро-атлантских интеграција, инсистира на рјешавању ове ситуације у оквиру институција система, очекујући коректну сарадњу свих инволвираних страна у правцу рјешавања проблема, у потпуности подржавајући активности Владе Црне Горе и осталих државних институција“, истиче се у саопштењу ДПС које потписује предсједник Синиша Кусовац.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 15
  2

  суживота у Црној Гори у посљедњој деценији прошлог миленијума, као и за обнављање њене државности и трасирање пута у правцу евро-атлантских интеграција, инсистира на рјешавању ове ситуа

  Ma jesi li ti vido Njega,cak se poziva na evro atlanske integracija,ma koja je to pamet moj dobri.Kada bi nam to malo sto kazu Hrvati(isprvno) razlucio bili bi ti itekako zahvalni,i st je penik htio da kaze?
  Ma kako moze covjek ovako da je pokavren ,mijesa krstionicu sa evro atlanskim integracijama ,gdje je tu zajedniki dodirni uticaj gvoedo jedno,te integracije us milenijumski orzacile ovaj prostor ,posledice vidljive svaki dan na grobljima sirom Boke,hara krcinom svih vrsta a ovaj se poziva na EVRO ATLANSKE integrcije.
  Dodji i ti i tvoji kurvini sinovi svi od reda srusite ako vi basta ,tek cete vidjeti sto znaci udarati na Crkvu,mislite da vi je to Podgorica setnja ulicama ,jos samo sto ga ne gilicete da umre od smijeha ,jedino tako vi gore mislite da ga mijenjate .Krenite junaci sto ve kosta,ali bice i povratnih karata u jednom smjeru a i ovome treba pokazati sup karatu na izborima,ako je od ovog istrazivanja ista tacno,ili je sve kao kod Slavkove Skale ,gost On ili mu sin!

 2. 0
  3

  Nelegalni objekti du najrizičniji i u slučaju zemljotresa. Ne poštuju se seizmički propisi kod tih objekata. To je dodatni razlog za rusenje.

 3. 1
  1

  „Callamare Giuseppe“, ti si Talijan taman koliko sam ja motokultivator! Bolje idi sakrij se pod Miraševu tendu ili još bolje mantiju!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here