Насловна Политика Генералштаб Украјине признао да у Донбасу не ратује против руске армије

Генералштаб Украјине признао да у Донбасу не ратује против руске армије

1
ПОДИЈЕЛИ

Нaчелник Генералштба украјинске армије Виктор Муженко изјавио је да Кијев располаже информацијама о учешћу у борбама грађана суседне земље и војника оружаних снага Русије, али је нагласио да његове јединице у Донбасу не ратују са регуларним снагама Русије.

muzenko

Генерал Муженко је своје признање додатно разјаснио, рекавши:

„Располажемо само подацима о учешћу у борбама само појединих грађана Русије и појединих војника руске армије који се боре на страни незаконитих оружаних формација. Зато понављам: украјинска армија за сад не ратује против регуларних јединица армије Руске Федерације“.

Званични Кијев је више пута оптуживао Москву да је умешана у рат на истоку Украјине. Портпарол украјинске дипломатије, Јевгениј Перебијнис, чак је саопштавао да Кијев располаже доказима да су руске регуларне снаге прешле државну границу и ушле на територију Украјине.

Шеф кијевског режима Петар Порошенко прошле недеље је тврдио да се у Украјини налази 9.000 руских војника.

Портпарол руског Министарства одбране, генерал Игор Конашенко, ту и сличне оптужбе назвао је „кијевским халуцинацијама“.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Нешто мислим, да је стварно истина да су руске трупе ушле у Украјину, онда би се давних дана у Кијеву уместо плавожуте заставе вијорила тробојка…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here