Насловна Издвојено Генерал Лазаревић: Против српског народа НАТО водио нуклеарни и хемијски рат

Генерал Лазаревић: Против српског народа НАТО водио нуклеарни и хемијски рат

0
ПОДИЈЕЛИ

Против српског народа и државе НАТО је 1999. године водио нуклеарни и хемијски рат ниског интензитета. За тих 78 дана НАТО је на нашу земљу са мора, из ваздуха и космоса бацио више бомби него Адолф Хитлер 1941-1945. године. Еквивалент коришћених експлозива је између шест и осам нуклеарних бомби бачених на Хирошиму. Био је то најасиметричнији рат вођен у дотадашњих 50 година постојања НАТО, а њихов ратни злочин претворен је у геноцид над нашим народом, нагласио је генерал Владимир Лазаревић, први пут по изласку из хашког суда.

Некадашњи командант Приштинског корпуса, који се прошлог викенда у Нишу срео са старешинама Треће армије Војске Југославије за вријеме НАТО бомбардовања наше земље, каже да су француски експерти утврдили да је радиоктивност муниције НАТО употребљене само на Космету 350 пута већа од дозвољених вредности, наводе „Новости“.

„Индијски стручњаци навели су да се радиоктивност са Косова и Метохије проширила 1.000 километара у пречнику, а ауторитети у светској медицини, проф. др Душан Станојевић и Миодраг Ђорђевић, тврде да ће пакао код нас почети тек после 2020. када ће годишње од последица радиоактивности из 1999. од канцера оболевати 70.000 особа. Од тог броја, умреће, упркос лечењу њих 40.000,“ казао је генерал Лазаревић и додао:

„Нуклеарни рат против наших снага на КиМ почео је 30. марта у рејону Призрена, а 25. априла у Урошевцу и околини. НАТО употребио касетне бомбе са непознатим хемијским агенсом. На удару су били пре свих припадници 243. механизоване бригаде.“

Клинтон два пута објављивао да Приштински корпус и Трећа армија више не постоје

„У два наврата је тадашњи председник САД Бил Клинтон, преко ТВ станица, објављивао да Приштински корпус и Трећа армија више не постоје,“ подсјетио је генерал и истакао:

„Први пут, то је било 2. маја, на 32. дан агресије, а команда Треће армије је реаговала тако што је у центру Приштине сазвала све команданте јединице са терена да пред камерама одрже реферисање. Други пут, Клинтон је 28. маја светској јавности и рекао како је америчка стратешка авијација тог дана на Паштрику убила 700 бораца Приштинског корпуса и створила све предуслове да НАТО уђе на КиМ.

‘Вашингтон пост’ је 4. јуна, међутим, морао да објави како се Ваздушно-копнена операција ‘Стрела 2’, планирана у Вашингтону, одбраном српске војске претворила у кашу.“

Истина о уранијуму дубоко скривана

Лазаревић указује на то да су циљеви НАТО били да „примјеном Хитлерове доктрине блицкрига“ за три-четири дана уништи ефективе ВЈ и убије више од 20.000 припадника Приштинског корпуса, наводе „Новости“.

„Када је јуна 1999. године НАТО морао да призна неуспех, њихови генерали су изашли са планом да на Србију крену са 200.000 до 400.000 војника и да је окупирају у року од четири до шест месеци,“ казао је Лазаревић и подсјетио да је тада одлучено да се „проблем врати“ Уједињеним нацијама.

Да се не заборави

„На Велики петак, 8. априла, у Дреници су нам убили 10 војника, а ранили 30,“ подсјетио је генерал Лазаревић саборце Треће армије окупљене у Нишу на сусрету под називом „Да се не заборави“.

„Истог дана на Јуничким планинама на одељење граничара под вођством десетара Шарца удара од 200 до 300 плаћеника, а овај одбија напад. Друга граничарска група ‘Громови’ истог дана сукобљава се са шиптарским терористима, који улазе такође из Албаније и одбијају напад. И тако… почиње пакао Кошара.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here