Насловна Поглед Где ће бити следећи финансијски центар ЕУ

Где ће бити следећи финансијски центар ЕУ

1
ПОДИЈЕЛИ

После референдума о изласку Велике британије из ЕУ позицију финансијског центра ЕУ може заузети Шкотска, пише Блумберг.

Према речима члана парламента Велике Британије за трезор Марка Гарнера, Шкотска може постати природна наследница Лондона у сфери финансијских институција.

„Да сам ја на месту Николе Стерџон (премијерке Шкотске) и покушавао да нађем алтернативну улогу и циљ за Шкотску, уложио бих све напоре, покушавајући да пребацим центар за финансијске услуге из Лондона. Управо то бих радио. Покушавао бих да изградим центар за финансијске услуге који би постао природни наследник Лондона, приликом његовог пребацивања из Велике Британије у ЕУ“, рекао је Гарнер.

Приходи од производње нафте у Северном мору падају због пада цена на нафту, зато би финансијски центар постао добар извор прихода за Шкотску, сматра Гарнер.

„Шкотска очигледно нема више оне приходе од рудника, који су били пре две године. Међутим, она има много тога што представља Лондон привлачним у својству финансијског центра“, додао је он.

После резултата „брегзита“ Стерџонова је позвала ЕУ да почну хитне преговоре о статусу Шкотске у саставу ЕУ. По њеним речима, одржавање новог референдума о независности од Уједињеног краљевства је „врло вероватно“.

Према анкети коју је спровео Sunday Post, 59% Шкотланђана жели независност од Велике Британије.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ko gubi ima pravo da se ljuti,propaganda je ovaj put dozivjela poraz,tako je sada na djelu pokusaj omalovazavanja pravog refrenduma putem botova i raznih kompjuterskih programa da se navodno ponovi neki novi,nesto slicno je i sa londonom metropolom novca,berze su izgubile veliki novac ne zato sto je funta oslobaila nego su se kladili na pogresnoga konaj,prema tome Skoti mogu da izadju jedino ne mogu da poplocaju Lamas i prpoje se Evropi ,ostvro ostaje ostrvo a oni na ostrvu su upuceni jedni na druge!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here