Насловна Политика Гаспром упозорава да Украјина опет не плаћа сав гас

Гаспром упозорава да Украјина опет не плаћа сав гас

0
ПОДИЈЕЛИ

Украјина, као и раније, не плаћа у пуном обиму гас, чиме не поштује обавезе које је уговором преузела, рекао је замjеник предсједника Гаспрома Александар Медведев на Европској конференцији за гас у Бечу.

gasprom veca

Медведев је окупљеним представницима струке ситуацију илустровао примјером. „Када у ресторану наручите шницлу и донесу вам је, подразумијева се да мора да се плати цијела шницла“, рекао је.

Како подсјећа Тас, шеф Гаспрома Алексеј Милер је раније говорио да је дуг Нафтогаса Украјине Гаспрому 2,44 милијарде долара, 2,19 милијарди долара за испостављени гас, а остало су пенали за кашњење.

Милер је рекао да је Украјина прије почетка испорука гаса у оквиру „зимског пакета“ платила дуг од 3,1 милијарду долара. „Али то је само дио дуга“, констатовао је он.

Према тројном споразуму, испоруке гаса у Украјину се обављају на основу чињенице да земља треба да плати дуг од 3,1 милијарду долара, направљен у периоду новембар-децембар 2013. и април-мај-јун 2014. године, објаснио је Милер.

У том периоду испоручено је 11,5 милијарди кубних метара гаса укупне вриједности 5,29 милијарди долара, подсјетио је он.

Замјеник директора Александар Милер је нагласио да Гаспром има довољан проток новца за реализацију пројеката без привлачења страних инвестиција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here