Насловна Друштво Гашић: Хрватска парадом слави злочине и вријеђа Србе

Гашић: Хрватска парадом слави злочине и вријеђа Србе

2
ПОДИЈЕЛИ

ustase-NDH

Најавом да ће организовати војну параду поводом акције „Олуја“ Хрватска дубоко вријеђа више од 200.000 прогнаних Срба, а посебно породице 2.000 убијених и прогнаних у том етничком чишћењу, каже за „Блиц“ министар одбране Србије Братислав Гашић.

Гашић је реагујући на најаву да ће поводом 20. годишњице „Олује“ у Загребу бити организована велика војна парада рекао да „таква парада није потребна, јер је уперена против помирења и изградње повјерења у региону, и против је идеје о јединственој Европи коју хоће да дијеле и народи са ових простора“.

Гашић сматра да позив Хрватске за учешће чланицама НАТО треба прије свега гледати из новије перспективе коју је донело сврставање поводом украјинске кризе.

oluja04

Вјерујем да ће тај разлог превладати у одлуци појединих војски да присуствују паради, што не значи да ће њихово гледање на злочин почињен над Србима у Хрватској бити исти„, рекао је министар.

Према Гашићевим ријечима, „сигурно је да онима који желе добро и Европи и свијету није мјесто на паради која слави један злочин, али свјесни смо и чињенице да заоштравања односа на релацији Исток-Запад условљавају и одлуке прилагођене тој новој и другачијој ситуацији“.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here