Насловна Друштво Гардисти у Топчидерској касарни ипак убијени

Гардисти у Топчидерској касарни ипак убијени

5
ПОДИЈЕЛИ

Нова 3Д техника форензичке анализе показала је да су гардисти, који су пронађени мртви у кругу војног објекта у Београду, ипак убијени, тврди директор Центра за форензичка истраживања Ненад Шипка, преноси данас „Танјуг“.

Подсјетимо, прије више од 12 година српски војници Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић, припадници Гардијске бригаде, пронађени су мртви након пуцњаве у кругу тајног војног објекта „Караш“ у Београду. Они су погинули 5. октобра 2004. године док су били на стражи.

Прва истрага коју је извршила војна комисија на челу са Вуком Туфегџићем закључила је да је Јаковљевић убио Миловановића а потом извршио самоубиство, приликом чега је испаљено 20 метака.

Међутим, независна комисија која је формирана на иницијативу Високог савјета одбране СЦГ, на чијем челу је био Божидар Прелевић закључила је да је гардисте убила трећа особа и одбацила могућност да је Јаковљевић извршио самоубиство. Налазе ове комисије потврдила је и лабораторија ФБИ-ја „Квантико“ у Вашингтону, која је након балистичког вештачења такође саопштила да је гардисте убила трећа особа. Судско-медицинско вјештачење Љубише Драговића из 2008. такође одбацује могућност самоповређивања или самоубиства.

Војници који су били у близини чули су шест појединачних хитаца, и након паузе још два или три кратка рафала, пренијели су тадашњи медији. Први који су дошли до гардиста били су старији водник Марко Ковачевић и водник Иван Павловић. За то им је према изјави Врховног војног тужиоца Николе Петковића било потребно пет или шест минута.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sjećam se toga kao da je juče bilo i najbesramnija je bila priča ovog Tufegdžića. Kako uvijek nađu neko ***** iz Crne Gore koje će da radi prljave poslove u ime viših (srpskih) interesa. Nadam se da će se istina utvrditi do kraja i da će i Tufegdžić biti osuđen za ometanje istrage i pomaganje učiniocima.

 2. 0
  0

  posaljes sina da sluzi ,koga?????????????? Zar nije muka sto su ova dva momka nestala,nego jos ubistvo ili samoubistvo ,sve laz ,a zasto i cemu,do danas nece da kazu.
  Govrio je jdan od komndira na Dubrovackom ratistu kada su ga pitali za odsustvo,nemamo dovoljan broj poginulih,pogledajte taj mozak i tu doktrinu,kao da je bitka za Stanjigrad bila,a ovdje sta je bilo ,vjerovatno necemo saznati nikada ,isto kao i mnoge druge stvari,zivimo u demonokratiji.
  treba li da porodje jos 50 godina pa da se neko sjeti ponovo ova dva mlada zivota i naravno njihovih porodica.
  Odgovrnost sta to bjese,zato smo dosli danas da je glavna licnost u Vojsci Srbije vozac , a komaduje genralu.Dokle???????

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here