Насловна Мозаик Гардијан: Путин крив за туче навијача у Француској

Гардијан: Путин крив за туче навијача у Француској

2
ПОДИЈЕЛИ

У влади Велике Британије сумњају да је туче на европском шампионату у фудбалу у Француској уз учешће руских навијача одобрио Кремљ, пише Гардијан.

Према информацијама листа, значајан број учесника је „добро координирао нападе на енглеске и друге навијаче у Марсељу и Лилу са представницима руских безбедностних структура“.

„Тешко је доказати да је нереде одобрио Кремљ, али можемо рећи да су један број нападача — представници руских безбедностних структура. Изгледа да је то део хибридног рата коју је покренула власт земље“, рекао је извор у Влади.

Председник Русије Владимир Путин је 17. јуна се негативно изразио о тучама навиојача у којима су учествовали Руси.

„Познато је како је почео шампионат — туча руских навијача са британским. Срамота! Ја стварно не знам како је 200 наших навијача претукло неколико хиљада Енглеза. Не разумем“, рекао је Путин.  

Прошле суботе у Марсеју је одиграна утакмица између фудбалских репрезентација Русије и Енглеске која је завршена нерешено 1:1. Након утакмице, тридесетак руских навијача пробило се до трибина на којима су се налазили енглески навијачи и бацали на њих стране предмете. У самом граду је, такође, избило неколико туча. Као последица нереда повређено је тридесетак особа.

Након тога је УЕФА условно дисквалификовала руску репрезентације до краја Европског првенства 2016. године. То значи да ће репрезентација бити удаљена са такмичења уколико навијачи поново буду правили нереде на стадионима.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ја сам мисли да је „Гардијан“ један озбиљан лист. Кад оно – таблоид.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here