Насловна Политика Галијашевић: Постојао план да се понизе Србија и Вучић

Галијашевић: Постојао план да се понизе Србија и Вучић

0
ПОДИЈЕЛИ

Одговорност за напад на премијера Србије у Поточарима је на Дирекцији за координацију полицијских агенција, а нападачи су из редова Странке демократске акције.

potocari-vucic-napadnut

То је рекао стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић, уз наводе да су нападачи добили импулсе од одређених западних кругова.

Он је нагласио да је то био покушај угрожавања Вучићевог живота и атентат и да за то мора да постоји одговорност, али да се већ сада види да нема добре воље да се спроведе истрага, јер још нико није ухапшен.

Постојале су информације о безбедносним ризицима и план да се понизе Србија, Влада Србије и премијер, што је било у интересу онима који не желе помирење„, рекао је Галијашевић.

Галијашевић је указао да мета јесте Дејтонски споразум, јер је нашао решење за заједнички живот и да је било темпирано да се тежиште конфликта из Украјине пребаци на Балкан.

Жртве рата и они који су дошли до испрате рођаке, нису у овом учествовале, ово није чин освете„, рекао је Галијашевић, оценивши да је, са друге стране, реч о „андрићевској мржњи„.

Иако је постојао захтев да специјалци МУП-а Републике Српске, обезбеђују премијера, ипак је Дирекција за коодринацију полицијских агенција инсистирала на спровођењу закона, а она је по законима БиХ дужна и овлашћена да штити објекте и лица, истакао је Галијашевић.

Унутрашњи прстен Поточара је обезбеђивала Дирекција за координацију али било је и других обавештајних и безбедносних служби, јер је било 90 међуанародних делегација, додао је Галијашевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here