Насловна Друштво ГА Марковићу: Влада не смије да не комуницира са мајкама, укључите се...

ГА Марковићу: Влада не смије да не комуницира са мајкама, укључите се у рјешавање проблема

0
ПОДИЈЕЛИ

Влада Црне Горе на челу са Вама не смије дозволити да површно или уопште не разговара са мајкама, саопштили су из Грађанске Алијансе обраћајући се премијеру Душку Марковићу. Они су нагласили да је дио грађанског активизма и мирно организовање протеста а не само излазак на биралишта, те захтијевали да премијер предузме кораке у правцу рјешавања проблема грађана који то од њега траже.

Отворено писмо ГА преносимо у цјелости:

Поштовани,

позивамо Вас, као предсједника Владе Црне Горе да се одмах и конкретно укључите у рјешавање проблема мајки које већ други дан протестују испред Владе Црне Горе.

У тренутку снажних политичких тензија, позивамо Владу на посебно опрезно поступање и проактиван приступ у рјешавању ове кризе, те превентивном дјеловању у циљу спрјечавања било какве ескалације.

Посебно желимо да подсјетимо Владу Црне Горе да грађански активизам, те укључивање грађана у процесе доношења одлука и креирања политика није само излазак на биралишта једном у четири године, већ да је између осталог то и грађанска непослушност те мирно организовање протеста и скупова како би се заштитила одређена права или утицало на креирање политика.

Влада Црне Горе, на челу са Вама не смије дозволити да површно, или уопште не комуницира са мајкама које су цијелу ноћ провеле на платоу испред Владе Црне Горе те јасним ставом и комуникацијом са свим јавност има посебно мора избјећи уплитање политичких структура било опозиционих било оних које чине власт у овом тренутку.

Игнорисање и изолација оваквог скупа, који је изнад свега миран достојанствени у складу са законом је нешто што Влада Црне Горе а и Црна Гора као грађанско друштво не смије себи дозволити.

Позивамо Вас гдине Марковићу да у што скоријем року преузмете неопходне конкретне кораке у правцу рјешавања проблема грађана који то од Вас у овом тренутку захтијевају.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here