Насловна Политика Француски посланици: Крим припада Русији!

Француски посланици: Крим припада Русији!

0
ПОДИЈЕЛИ

Делегација француских посланика предвођена бившим министром саобраћаја Тијеријем Маријанијем прва је велика група високо позиционираних западних политичара која се налази у посети Криму од његовог присаједињења Русији.krim dvorac

Посланик француског парламента, опозиционар Жак Мијар каже за Спутњик да тренутна спољна политика Француске према Русији није добра, као и да санкције које је та земља увела Русији нису у интересу земље.

Према његовим речима, Крим је одувек припадао Русији.

„Крим припада Русији… већ годинама“, рекао је он, подсећајући да је одлука бившег совјетског председника Никите Хрушчова 1954. године да Крим преда Украјини била административна, јер је у то време Украјина била у саставу СССР-а.

Да је Крим одувек био руски, према његовим речима, показује чињеница да су грађани полуострва на референдуму прошле године изразили своју вољу и изјаснили се за присједињење са Русијом.

Он каже да Француска због притиска Америке води антируску политику која је, како каже, бесмислена, с обзиром да санкције против Русије нису у интересу Француске.

„Ми радимо против својих интереса, јер су наши интереси да дипломатски, геостратешки, економски, комерцијално и културно Русија припада Европи и да буде партнер Француске и Европе.

Према његовим речима, Француска би требало да има независну дипломатску политику, а не да прате Америку или друге европске земље.

„Дошао сам овде да лично кажем да грешимо, да морамо да променимо политику према Русији. Она је наш партнер“, истакао је он.

Одговарајући на питање о испоруци „мистрала“, Mијар каже да је неиспорука носача хеликоптера Русији такође једна велика грешка.

 

„Ово нису бродови који ће бомбардовати Кијев. То није врста бродова која ће интервенисати у Донбасу, тако да одлука да се они не испоруче нема никаквог смисла“, истакао је он.

Говорећи о политици НАТО-а према Русији и обрнуто, као и о томе ко коме представља претњу, Mијар каже да су све то провокације, додајући да сматра да неће доћи до рата Русије и Алијансе.

Француски посланик подсећа да је Америка рекла да НАТО неће доћи до руских граница и истиче да због тога мисли да Украјина не треба да се прикључи НАТО-у.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here