Насловна Политика Француски фармери траже укидање ембарга Русији

Француски фармери траже укидање ембарга Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Француски фармери су забарикадирали путеве како би изразили незадовољство ниским закупним ценама својих производа. Положај би могло да им спаси ширење тржишта продаје и фармери захтевају да се влада договори с Русијом о укидању забране на увоз меса и млечних производа из Француске, преноси РТЛ.francuski poljoprivrednici

Француски фармери на западу земље, углавном у Нормандији, организовали су протест због цена месних и млечних производа и захтевају од своје владе да се с Русијом договоре о укидању ембарга.

Чиновници се пред пољопривредницима правдају да не могу у условима санкција да утичу на промену цена закупа.

Ипак, бивши министар пољопривреде Бруно ле Мер инсистира на томе да је могуће променити цене уколико се прошири тржиште продаје, на пример на Русију, чиме се он, како је рекао, бавио током свог мандата.

Политичар је са жаљењем навео да се „води борба поводом других дипломатских питања“, на пример Грчке, али да се за француске фармере у дипломатским круговима нико не бори.

Француска влада усаглашава план помоћи пољопривредницима, али многи страхују да обећања политичара неће бити реализована, наводи РТЛ на свом сајту.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here