Насловна Насловна Француска рампа Ђукановићевом режиму: Париз против ширења НАТО-а

Француска рампа Ђукановићевом режиму: Париз против ширења НАТО-а

8
ПОДИЈЕЛИ

Milo Djukanovic07

Предсједник Француске Франсоа Оланд саопштио је да се та држава залаже за привремено обустављање ширења НАТО, што би подразумијевало да се врата Сјеверноатланског савеза, бар за одређено вријеме, затварају испред носа режиму Мила Ђукановића.

Док Влада Црне Горе истиче како је чланство у НАТО приоритет свих приоритета и да нема ништа важније у овој години, као врући шамар из Париза је стигла порука да свим потенцијалним кандидатима треба рећи да ширење Алијансе сада није на дневном реду.

Да није у питању спорадична изјава потврђује чињеница да је Оланд изрекао у присуству никог другог до генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.

oland

Француска се залаже за привремено обустављање ширења. У случају земаља које би могле саопштити да желе да ступе у НАТО, односно поднијети такав захтјев, Француска сматра да им свима треба у овом тренутку рећи „не“. И при том објаснити – да ширење НАТО сада није на дневном реду“, казао је Оланд.

Оланд је истовремено нагласио да званични Париз „придаје велики значај усаглашености између дјеловања НАТО и стварања јединственог система одбране Европске уније“.

Столтенберг је рекао како Француска игра једну од кључних улога у НАТО-у.

Порука Оланда стиже у тренутку када актуелна црногорска власт најављује додатно појачавање кампање за улазак у НАТО, иако се тој опцији противи већина грађана.

sizif-nato-crna-gora-milo-djukanovic

Из Владе Црне Горе је саопштено да је само лани на пропаганду за НАТО утрошено 200.000 евра, док се ове године планира да тај износ буде још већи.

ДПС је већ прогласио ову годину кључном за улазак у НАТО, односно да Црна Гора не треба ничим друго да се бави – осим како да што прије уђе у тај војни савез. По свему судећи, у питању је још једна димна завјеса за куповину времена, јер је из Париза јасно поручено да се уводи рампа на даље ширење Алијансе.

У читавој причи, интересантна је и даља позиција СДП-а, који је поручио како је питање уласка у НАТО једино што га веже са ДПС-ом. Како сада ствари стоје, од уласка Црне Горе у Алијансу, макар у догледно вријеме неће бити ништа, а партија Ранка Кривокапића мораће да одговори да ли и даље остаје у савезу са онима које је оптужила да су, само у случају КАП-а, оштетили Црну Гору за 800 милиона евра.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Раичевић Гојку да се направи споменик на подгоричком тргу, звани трг Вектре. Јес’ да ће доста материјала проћи, али има и за кога 🙂

 2. 0
  0

  ДПС је већ прогласио ову годину кључном за улазак у НАТО, односно да Црна Гора не треба ничим друго да се бави – осим како да што прије уђе у тај војни савез. По свему судећи, у питањ у питању је још једна димна завјеса за куповину времена, јер је из Париза јасно поручено да се уводи рампа на даље ширење Алијансе.

  Da li le DPS nesto usvojio ili ne koga to na kraju briga,tamo ce biti kako Milas rece,koliko cujemo opoziciju sa malim izuzetkom Mandica tamo je stanje za pristup NATO-u mnogo bolje.Sta ce Francuska i Njemacka odluciti treba to pozdraviti ,a one su protiv novih clanica,i nije to od juce.Sada Djukanovic ima dvije opcije i NATo ali i NE u Nato,to opozicija nije bila u stanju da izvede,mozada je to sve ispalo i slucajno,ali mozda i nije.Na sledecim izborima moze MIlas da govori i ovako i onako on ce dobiti apslutnu vecinu,a Krivokapic neka se pridruzi Dacicu jer oni su sad galvni i neklim forumima iz Evrope.
  Vise je ovoj antnatovskoj kampanji doprinio Gojko Raicevis sa par svojih drugova nego sva Opozicija,kojoj ostaju samo TALMBASI,a sta ce crni narod ,kud god okrenes sveakako kuku!

 3. 0
  0

  A ne, “ stani malo druže Rustemi..“ sad pod hitno Milo da zaposli Kušnera za svog Specijalnog savetnika, za pitanja prava crnogoraca ( sa malim „c“ lažnima), Sbutegu za međugranična pitanja, Andreja (Abdulaha) Nikolaidisa za Tužioca, Vrrhovnog sudiju, Šefa ANB, Ministra Pravde…sve ujedno, i eto Crne ( crnja biti ne može) Gore u NATO-u.
  Naravno i pavijana obavezno pozvati na banane…da nam majmunčina održi predavanje o demokratiji…uz Mihajlovo predsedavanje…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here