Насловна Политика Француска Косову*: Хапшење Харадинаја није политичко

Француска Косову*: Хапшење Харадинаја није политичко

1
ПОДИЈЕЛИ

Хапшење Рамуша Харадинаја у Француској по потјерници Србије нема политичку димензију, навела је предсједавајућа спољнополитичког одбора француске скупштине Елизабет Гигу у одговору на писмо свог колеге из тзв. косовског парламента, преноси Б92.

Тзв. предсједавајући спољнополитичког одбора тзв. косовског парламента Елми Речица упутио је 17. јануара писмо француским парламентарцима у којем је навео да „косовске власти очекују од француских да исправе грешку у вјери да ће француско правосуђе донети праведну одлуку и ослободити Харадинаја“, међутим, данас су из Француске навели да његово хапшење није политичко. Србија бившег комаданта ОВК тражи због ратних злочина над српским и другим цивилима на КиМ, и тужилаштво има преко 30 свједока који би се појавили у могућем суђењу Харадинају. Француска још увијек није донијела коначну одлуку о његовом изручењу јер чека, како је наведено „доказе из Србије“.

Са друге стране, од неких представника косметских Срба чуле су се оптужбе да су српске власти намјерно послале траљаве податке о доказима против Хараднија, како би омогућиле француском суду да га ослободи. Срби са КиМ оптужили су такође премијера Александра Вучића да је возом који је требао да иде од Косовске Митровице хтио да изазове сукобе са Албанцима којим би он задобио политичке поене, али је његов потез само додатно угрозио њихове животе и погоршао живот у јужној српској покрајини.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Da su dokazi traljavi on bi do sad već bio van Francuske. Brzo bi oni doneli takvu odluku, a ova izjava ove gospodje se tako može i shvatiti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here