Насловна Друштво Француска: Копилот намjерно оборио авион

Француска: Копилот намjерно оборио авион

2
ПОДИЈЕЛИ

Копилот Андреас Лубиц на лету „Џерманвингса“ 4У 9525 намjерно је оборио летjелицу, рекао је француски тужилац, преносе свjетски медији.

avion-dzermanvings

“Копилот Андреас Лубиц, био је њемачки држављанин и није имао никакав досије који би указивао на повезаност са тероризмом“, изјавио је тужилац Марсеја Брис Робен.

Подаци из црне кутије показују да је копилот остао закључан сам у кабини и да је „намјерно усмјерио летјелицу ка земљи, са намјером да је уништи“.

„У кокпиту је владала поптуна тишина. Копилот није рекао ниједну ријеч након што је пилот изашао из кабине. Копилот је намјерно одбијао да отвори врата пилоту. Ово није несрећа“, рекао је тужилац.

Копилот је био жив до тренутка удара, навели су истражитељи.

„Чули смо да пилот каже копилоту да преузме контроле и у исто вријеме чули смо звук сједишта које се помјера уназад, а затим и звук врата која се затварају. Од тог тренутка копилот сам контролише авион. Он је затим притиснуо дугме за надгледање лета како би активирао спуштање авиона. Оваква акција на контролама за висину лета може да буде само намјерна“, закључио је Робен.

Премијер Шпаније Маријано Рахој изјавио је данас да дубоко потресен због откића да је копилот у авиону „Џерманвингса“, који се срушио у француским Алпима прије два дана, намјерно оборио авион.

„Још једном кажем уз породице жртава смо“, рекао је Рахој, преноси АФП.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Novinarask egzekucija jednog mladog nastradalog zivota,ipak je to jeftinije i zvuci dobro ,za idiote.
  ispitivanje takocvanih crnih kutija traje mjesecima,a ovdje su vec nakon drugog dana saopstili podatke iz njih.
  Bilo bi dobro da nam kazu sta je sa datumima iz druge kutije kojih nema ,jer je sitem za deponovanje nestao,vjerovatno unisten kod pada,ko vjeruje sam kriv.
  A st mozda je i Putin umijesao ruke ,kada je to vec uradio u Ukraini,zasto ne vodje.
  Nikada necemo saznati tehnicke problem Erbasa,juce na konferenciji za stampu najvise pitanja iz USA,interesantno,ili logocno,konkurencija je u pitanju!

 2. 0
  0

  За размишљање. Произвођач овог авиона је конзорцијум из Европе.
  CNN је припремио кратак историјат незгода овог произвиђача(више од 60).
  Октобра 2014 наручено је највише у историји (250 авиона, индиска конпанија)
  Како би реаговали нови купци ако је узрок квар мотора?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here