Насловна Друштво Форин полиси: Руси покушали убиство Ђукановића; Трампе, не играј се с ЦГ!

Форин полиси: Руси покушали убиство Ђукановића; Трампе, не играј се с ЦГ!

3
ПОДИЈЕЛИ

Од дана инаугурације новог америчког предсједника Доналда Трампа тзв. либерални медији настављају агресивну кампању, упућују му савјете, препоруке, али и пријетње, а ови притисци појачавају из дана у дан. Тако је на онлајн издању познатог америчког листа ”Форин полиси” недавно објављен текст у којем новом предсједнику САД-а Доналду Трампу уредништво даје 17 савјета шта би убудуће требало да ради.

Међу савјетима које му упућују су – како да се “игра са Русијом”, како да формира Национално вијеће безбједности у кризним временима, и многи други који се тичу унутрашње и спољне политике.

Један од 17 савјета је везан и за нашу земљу и гласи – Предсједниче, не играјте се са Црном Гором!

Текст који потписује једна од уредница ФП Евелин Н. Фаркас портал ЦДМ пренио је у цјелости:

„Прошле године, 28 чланица НАТО-а је једногласно су продржале чланство Црне Горе. Било је много разлога за тај потез. Један од главних разлога је да се повећа сигурност и стабилност у нестабилном подручју Балкана. Али након инвазије Русије на Украјину, дошло је до новог војног образложења – да запечати јадранске обале, и да се онемогући Русији да тамо постави базу, као што су учинили у сусједној Србији, станицу противваздушне одбране која би могла угрозити САД и друге НАТО снаге.

Руска реакција је била екстремна. Оставимо по страни пропаганду и плаћање присталица у покушају да се блокира глас Црне Горе за придруживање НАТО-а: Руси су покушали да убију црногорског премијера.

Посљедњи и коначни корак у довођењу Црне Горе у савез је да законодавна тијела у 28 чланица НАТО-а ратификују приступање Црне Горе. Сједињене Државе су међу неколико земаља које још нису ратификовале. Сенатори Боб Коркер, Бен Кардин, Џон Мекеин и Мич Меконел су покушали, али један или два сенатора и даље стоје на путу ратификације. Нејасно је зашто, али оно што је јасно је да ће само Русија имати користи од блокирања Црне Горе да уђе у НАТО.

Предсједник мора рећи Сенату да дјелују брзо и ратификују улазак Црне Горе у НАТО. Реци тим сенаторима који задржавају процес да се не зезају са Црном Гором.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kakva paranoja, kakvo jenkijevsko ludilo!
  Mnogo smo se potrošili, upinjali da nam mržnja ne zarobi srca!
  Čuj, “ Rusija u Srbiji postavila stanicu protivvazdušne odbrane, koja bi mogla da ugrozi SAD i NATO snage „!???
  Ima li kraja tom ludilu?
  Može li se trpjeti da nas špijunske pacovčine svako malo opadaju i ruže?
  Taman preživjeli Klintona i Obmanu, nije valjda da će Krampom na Srbiju!?

 2. 0
  0

  Neka se ne zezaju sa Crrnom Gorom, zar ne znaju oni kakav je to gigant… 🙂
  Kakvo je to poštenje, kakav obraz… He he he he he he he…

 3. 0
  0

  Dosad su ovi nasi mogli da plate po nekog u americkoj administraciji da gura njihovu pricu. Sad to nije vise slucaj ovg Trampa ne mozes kupiti. Sad kupuju urednike pojedinih novina ali to ne daje rezultate. Gotovo je nema Klintonove politike u SAD nema CG u NATO.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here