Насловна Насловна Форбс: Ђукановићеви прљави послови чине улазак Црне Горе у НАТО срамотним чином

Форбс: Ђукановићеви прљави послови чине улазак Црне Горе у НАТО срамотним чином

15

Forbs o Djukanovicu

У тексту водећег америчког пословног магазина „Форбс“ са насловом „Још један руски ‘пријатељ’ спреман за НАТО, али цијена корпоративних скандала може бити висока“ говори се врло детаљно о низу озбиљних коруптивних скандала режима на чијем је челу Мило Ђукановић.

У тексту се између осталог каже:

„Мило Ђукановић има дугу листу прљавог веша криминалних послова и корупције који приступ Црне Горе НАТО пакту чине тешким, па чак и срамотним.“

Форбс пише да су руски бизнисмени у Црној Гори изложени прогону и хапшењима, да се према њима поступа као према „животињама“.

Руски бизнисмен Дмитриј Потрубах, који је био изложен малтретирању од стране црногорских власти, каже да у Црној Гори не постоји нормалан начин понашања, да се подмеће и измишља, и да у пословном смислу Црна Гора припада „средњем вијеку“.

Форбс је о томе тражио мишљење из црногорске амбасаде у Вашингтону, али одговора није било.

Даље се каже да поред руских бизнисмена, лошем третману у Црној Гори су изложени, на примјер, холандски и италијански привредници.

Форбс се позива на ставове неких НВО, опозиције и новинара да се интереси црногорских власти подударају са финансијским интересима Ђукановићеве фамилије. С тим у вези је Ђукановићева фамилија, пише Форбс, 2011. била укључена у шему поткупљивања од стране мађарског Телекома.

Стога Форбс види Ђукановића као „новог Санадера“ који је због корупционашких афера завршио у затвору. Форбс закључује да НАТО пакту и Европској унији не треба да буде у интересу да у „клуб прихвате новог Санадера“ и да остаје да се види да ли ће Ђукановић „на слободи дочекати европске интеграције“

15 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  E moj Milutine,nije ti ovo Kapino Polje nego ljudi koji gospdare novcem njih ces da ucjenjujes i zajebavas,mislis ako je neko Rus da ti je dovoljno da ga protjeras i umilis se NATO-u,neznas ti nista ,nijesi ti kriv sto si lutav,ali kuku narodu koji te je trpio 25 godina.Novac gospodari Milutine a ne prijateljdstvo sa tamo nekim ljudima za koje si ti umislio da su neko i nesto.
  Recimo Mekejn,zansi koliko je to ugledan gradjanin u USA,ne znam koji je najgori covjek u Podgorici,ali tako nekako se na njega gleda,a on je Montenegru bio preko desetak godina glavni sagovrnik,obican ludak i budala.Hocete da tjerate Ruse ,mislite da vi je to neka firma iz Srbije koja je jedva docekala da vam proda budizasto nesto i njima date kao mito malo novca i sredjena stvar,tesko ste se zafknuli,Rusi ne oprastaju ni politicari ni mafijasi,oni tesko kaznjavaju,za mafijase mi je lako,ali ovdje kod nas narod ispasta,ali neka na svakoga doje red,nece to ici kako si zamislio,nije sve USA nasto stoji njihova zatava,onamo gdje stoji Rusija isto tako moras znati da nije uvjek Rusija,ali gdje Rusija kaze dali smo vam 380 miliona za KAP onada je to tako,ne vole oni kad im se pokusa demantovati nesto sto je istina.Skupo je to ,nijesu do sada reagovali mislili shavtices nesto,crnu kukavicu si shvatio kao i nama s tobom zajedno!

 2. 0
  0

  Sve ovo i mnogo vise znaju mnogi u Crnoj. Neki su platili i zivotom. Oni koji su pokusali da nesto ucine u raskrinkavanju i razoblicavanju ovog manijaka i njegovih saucesnika onemoguceni su jer je kompletan sistem uvezan u zmijsko klupko.
  Ovaj Gordijev cvor mora biti presjecen. To samo moze ucinjeti opstenarodni ustanak i pobuna gradjana.
  Naceti su. Kukavice su ustuknule i iz svojih misjih rupa, vila, sa video nadzorom i telohraniteljima kao bijesnim psima prate sta se desava, praveci kombinacije.
  Dzabe vam je dosao je djavo po svoje. Spremite se za Spuz.

 3. 0
  0

  sve se nešto pitam kako ovi Srbi izdrže više,svaki dan su sve više navalenti,ne odustaju a samo se pitam zašto ,sve imaju, a uvjek im nešto nije po volj,pa stvarno što hoćete jednom recite,da znamo šta da radimo,ili Nato ili Rusija,mi so za Mila, a za koga ste vi,morate se jednom odlučiti,do prvog decembra, posle je kasno

 4. 0
  0

  Разговор мале Србадије с отаџбином

  Отаџбино, мајко моја,
  И дедова мојих славни’,
  Докле стижу крила твоја
  И питоме твоје равни?
  Покажи им међе своје,
  Твоје горе, реке твоје.

  „Од Солуна до Будима
  И где Тимок златни стиже,
  И где шуми бистра Уна,
  И Ловћен се небу диже —
  То су моје кршне горе,
  Куда Срби српски зборе”.

  Отаџбино, мајко моја,
  Што је тужно лице твоје?
  Зашто храбра деца твоја
  Сузом квасе лице своје?
  Какав бол им мучи груди,
  И дубоки уздах буди?

  „Моја деца сузе лију,
  Јер их душман мучи стари,
  Душмански им крвцу пију:
  Турци, Немци и Маџари,
  Што слободан свуда није,
  Зато Србин сузе лије”.

  Отаџбино, мајко тужна,
  Има л’ кога у мом роду,
  Да распали роба сужна,
  На бој свети за слободу,
  К’о у доба она стара,
  Против Хуна и Авара?

  „Прихватите луч слободе
  Усред ове ропске таме;
  А старији нек вас воде
  Где гинути ваља за ме:
  Књига, то је луча твоја,
  Србадијо, надо моја!”

  Војислав Илић

 5. 0
  0

  Ja znam, a i vi to znate,da ste nekom starom Crnogorcu rekli da je pripadnik srbadije rekao bi vam da ste budale. tačnije rekao bi:“Muči đavole ne laj“. Sad ovi što su im pukovnici Radović, Milović, Durić i Mićević isprali mozgove, e tu se bojim da nema pomoći

  • 0
   0

   Твоји су владали Црном Гором три и по вијека па су одјездили у Анадолију.Штета што ти деда нису повели.Можеш мијењати ,,имена,, али потурица гори од Турчина ,,antibiotiče,,…ха,ха,ха…

 6. 0
  0

  Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa.
  Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet!
  No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.
  Petar II Petrović Njegoš – S. Milutinoviću
  (GOLUBICA, za 1843/44, 5, 18-22)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here