Насловна Насловна Форбс: Ђукановићева породица има богатство од 167 милиона долара

Форбс: Ђукановићева породица има богатство од 167 милиона долара

12
ПОДИЈЕЛИ

Породица лидера ДПС-а и бившег премијера Мила Ђукановића имају 167 милиона долара, али о њиховом богатству не постоје подаци, објавио је магазин Форбс.

Према њиховим подацима, званично најбогатији човјек у Црној Гори је Таксин Шинаватра, бивши премијер Тајланда који живи и ради у Црној Гори, са иметком од 1,61 милијарди долара.

Магазин Форбс је представио листу свјетских милијардера за 2016. годину, која показује да на простору бивших република СФРЈ живе људи са милијардерским износом на свом банковном рачуну.

Како преноси Н1, САД је земља са највећим бројем милијардера, а одмах иза њих долази Кина, док у Европи прво мјесто дијеле Њемачка и Велика Британија, са по 120 милијардера.

Након њих долази Русија са 88 милијардера.

Најбогатији човјек у Србији је Филип Цептер  – иако не живи у Србији, има држављанство – а његово богатство се процјењује на пет милијарди долара.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sestra mi je živjela na Tajlandu gotovo 15 godina i dozvolite da vam saopštim ono što sam čuo od nje. Taksin Šinavatra je bio najbolji premijer koga je Tajland ikada imao. To je ogromna zemlja sa preko 60 miliona stanovnika, od kojih veliki broj živi na seoskom području. Šinavatra je naročito pomagao seljake, po visokim cijenama otkupljivao njihovu cjelokupnu proizvodnju pirinča (koji je uzgred veoma kvalitetan) i ponekad napravio problem državi sa ogromnim otkupljenim viškovima. Njegova stranka je rušila sve rekorde na izborima po podršci glasača i broju osvojenih mandata. Bilo da na izbore izađe on ili neko iz njegove porodice, znao se unaprijed pobjednik izbora. Srušen je vojnim udarom jer nije odgovarao bogatašima koji su za taj svoj naum nekako dobili saglasnost kralja, koji je vrhovni autoritet u zemlji. Tamo ne postoji demokratska tradicija kao u evropskim zemljama, ipak je to neki drugi svijet (u mnogo čemu i bolji, ali drugačiji).
  To vam je cijela istina o Taksinu Šinavatri, a ne ono što je ovuda mlatio Mans i njima slični. Predstavljali su ga kao kriminalca koji je našao utočište kod crnogorskih kriminalaca na vlasti. Ako im je svaka istina kao ova o Šinavatri, bolje je da se više ne javljaju za riječ. Predložio bi im da nekad pođu do te lijepe zemlje. To je zemlja sa prelijepom prirodom, možda ljepšom od crnogorske, prelijepom klimom i najvažnije prelijepim i predobrim stanovništvom.

   • 0
    0

    Ako zaista živi u CG, milo mi je zbog toga. Vjerovatno je čovjek u penziji. Trebalo bi da mu pokažemo gostoprimstvo koje oni pokažu svakome ko dođe u njihovu zemlju. Svakome, bez izuzetka. Oni ne umiju da mrze nikoga. Doduše mrze njihove muslimane koji žive na jugu zemlje, blizu granice sa Malezijom. I to ih mrze na način koji je nama neshvatljiv. Gdje god ih sretnu, biju ih.

  • 0
   0

   Тајланд је заиста прелијепа земља. Знам, био сам тамо крајем осамдесетих. Таксин Шинаватра је заслужан за тајландски опоравак од Велике источноазијске екомомске кризе 1997. године. Шинаватре (Таксин и сестра Јинглук) су срушене војним ударима 2006. и 2014. године (у Тајланду је било укупно 12 комада војних удара од 1932. године!). Прије уласка у политику Таксин је био богат. Од проамеричке војне хунте послије свргавања оптужен је за корупцију и неплаћање пореза, што не мора бити мјеродавно. Само је спорно што је уточиште нашао у Црној Гори код криминалца Ђукановића!

 2. 0
  0

  To što je neko stekao bogatstvo u vremenu kada je ogromna većina stradala u ratu i vremenu kada su izgubljene ćitave egzistencije stotine hiljada sugrađana, najbolje govori o poreklu bogatstva i suštine politike i namera koje stoje iza ovih krvavih para i laži kao političke moći u funkciji stvaranja i zaštiti ličnih interesa.

 3. 0
  0

  Normalno da Komlenu kao simpatizeru ISIL-a smeta kad neko pokušava da odbrani svoju teritoriju od „Kalifata“, pa makar to bio i Tajland!

 4. 0
  0

  Samo najnoviji projekat Blazhujkice sa vetrenjacicama koji ce korisnici escg-a to jest narod platiti, iznosi neshto preko 200 miliona eura.
  Jeste li primijetili da od prosle godine nema rachuna za struju da je ispod 100 evra, ako je prosle bio 50…;)
  Samo da Blazhujki ne prifali… On mi je perspektivan. Posle ce nam tu struju sa tih vetrogeneratora naplacivati 3 puta vise nego li uvozna struja pa ce racuni biti i 150 €.
  Sve su pokrali pa sada na kosku nam govore da se mi snadjemo… 🙂

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here