Насловна Политика Финска гомила војску на граници са Русијом

Финска гомила војску на граници са Русијом

0
ПОДИЈЕЛИ

Команда Оружаних снага Финске објавила је план о размештању Снага за брзо реаговање дуж границе са Русијом, објаснивши такву одлуку повећаном напетошћу због кризе у Украјини, пише лист „Дефенс њуз“.

Finska vojska

Министар одбране Јуси Нинисте назвао је ову иницијативу потребом за јачање борбене готовости и одбрамбене способности Финске.

Биће то нови род војске у овој земљи. У његовом саставу налазиће се пешадија која ће бити размештена у четири војне области које се налазе у близини руске границе.

У састав сила за брзо реаговање, пише лист, ући ће официри, војници, обавештајци, а изводиће се и обука резервиста и регрута.

Како је изјавио председник комитета за војна питања финског парламента Илки Канерви, пре него што Снаге за брзо реаговање почну да прихватају резервисте у великом броју, потребно је уклонити законске баријере.

Нови закон треба да предвиђа могућност да Оружане снаге позивају резервисте на транспарентан и ефикасан начин. Садашњим системом уговори резервиста не предвиђају тачно време вршења службе нити колико брзо резервисти могу бити мобилисани и наоружани„, рекао је Канерва.

У овом тренутку финске Оружане снаге броје 12.000 редовних војника и око 230.000 резервиста који могу бити позвани на службу у року од једне до 4 недеље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here