Насловна Политика Finita la commedia: Министарство одбране Русије предвиђа крај агресије НАТО-а

Finita la commedia: Министарство одбране Русије предвиђа крај агресије НАТО-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство одбране Русије прокоментарисало је изјаву једног броја представника САД и блока НАТО-а о наводној „претњи која долази од Русије“.

„У последње време један број представника САД и НАТО-а поново подстичу русофобичну хистерију у Европи. Притом, овај спектакл се одиграва сваки пут према истом шаблону. У почетку, званични представници излазе са забрињавајућим саопштењима о потреби заштите Алијансе од спољне претње“, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Погледајте — ствара се утисак да је НАТО сатеран у ћошак, безопасна овца коју са свих страна нападају „предатори“, попут Русије и сличних земаља које не контролишу САД“, рекао је он.

„Други чин — застрашивање. Из гробнице излазе пензионери Хладног рата, попут Мајкла Макфола, Виктора Еша или Веслија Кларка са параноичним паролама о оживљавању ’империје зла‘ и проценама варалица о томе колико ће се сати НАТО одржати пре него што га Руси потпуно униште. Имајте на уму да лудаке одмах цитирају водећи западни медији као безусловну истину“, рекао је Конашенков.

„И на крају, трећи чин — смиривање. На сцену излази генерални секретар НАТО-а и изјављује да је рано говорити о беспомоћности НАТО-а. Ипак, порески обвезници земаља Алијансе треба да учине још напора за његово јачање“, додао је он.

Ове године, кулминација овог спектакла ће наступити 8. јула у Варшави. На предстојећем самиту НАТО-а у пољској престоници због многобројних захтева „мирољубивих радника“ Пољске и балтичких земаља биће објављено распоређивање копнених група у овим земљама, наводно ради „обуздавања“ Русије, изјавио је Конашенков.

„Финале: руска претња је неутрализована, војни буџети земаља НАТО-а су повећани, безбедни живот натовске бирократије је још једном заштићен од напада пореских обвезника земаља Алијансе“, рекао је он.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here