Насловна Политика Финансијска истрага против Динкића

Финансијска истрага против Динкића

1
ПОДИЈЕЛИ

mladjan dinkic

Српска полиција, по захтјеву Тужилаштва за организовани криминал, води финансијску истрагу против лидера Уједињених региона србије (УРС), Млађана Динкића и његових блиских сарадника због афере Национална штедионица.

Истражује се поријекло њихове имовине и да ли је нешто од онога што посједују повезано са случајем Националне штедионице, који се налази на списку 24 спорне приватизације.

Како сазнаје Блиц, полиција је на адресе више државних фирми и институција послала захтјев да јој се доставе подаци о Динкићевој имовини, а исти захтјев је послат и за Динкићевог блиског сарадника Владимира Илића.

„Полицију занима шта поменута двојица имају од покретне и непокретне имовине, када су и како стицали и има ли то везе са злоупотребама у вези са Националном штедионицом“, објашњава саговорник Блица близак истрази.

У полицији нијеу жељели да коментаришу случај, али је лидер УРС-а, некадашњи гувернер Народне банке Србије (НБС), а затим и министар финансија потврдио да се финансијска истрага води.

„То се ради већ неколико мјесеци и то ме изузетно радује. Једино што тражим јесте да на крају читавој јавности Србије објаве резултате те истраге до најситнијих детаља, јер је то, изгледа, једини начин да трајно нестану спекулације и бајке о непостојећем богатству моје породице“, рекао је Динкић.

Он је додао да је полиција чак неколико пута посјећивала катастар у његовом родном Власотинцу.

„Отац ми је прије неки дан рекао да је полиција неколико пута посјећивала катастар, јер просто нијесу могли да вјерују какав скромни кућерак има Динкићев отац. Вјероватно су занесени таблоидним трачевима, очекивали некакве виле и раскош, па им се резултати истраге никако не уклапају у оно што њени наручиоци очекују“, казао је Динкић.

Он је додао да се искрено нада да ће се полиција позабавити испитивањем имовине и других предсједника странака и државних функционера како би народ коначно сазнао ко шта стварно има.

Динкић и Илић су почетком октобра саслушани у својству грађана поводом злоупотреба у вези са Националном штедионицом.

Динкић је тада рекао да је још прије реконструкције Владе од Александра Вучића и Ивице Дачића тражио да се случај Штедионице потпуно расвијетли у року од годину, али да се сад нада да ће то ипак бити убрзо урађено.

„Сигуран сам да ће овај случај за мене бити ријешен позитивно. Имам потпуно чисту савјест“, рекао је Динкић и додао да му је драго да је разговор обављен сада кад није у власти, као и да је задовољан што је добио прилику да разјасни неке недоумице у вези са Националном штедионицом.

У новембра 2010. године Динкић је обавијестио медије да је купио нови стан на Новом Београду од 150 квадрата. Стан који је тада био у изградњи платио је 353,5 хиљада ЕУР.

Динкић је у писму навео да је 15. новембра 2010. за 144 хиљаде ЕУР продао свој стари стан од 73 квадрата на Новом Београду. Да би купили нови стан, подигли су кредит од 150 хиљада ЕУР и на то додали 42 хиљада ЕУР. Остатак од 17,5 хиљада ЕУР Динкић и његова супруга су платили од уштеђевине.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    preporod Srbije,prva svadja je izbila oko podjele novca za izrucenje Milosevica,tada je mladjo kupio prvo odijelo,i tako sve do kradjem opet to istog novca koje je ostalo iza Milosevica,necete se osloboditi njegove sijneke koja ce vas progoniti do groba.
    On je lijepo zavrsio sto vas ceka,nijeste mislili da ce ovo dolaziti,isto kao sto Vucic ne misli da to njega sjutra ceka,o prolaznosti zivota ne razmisljate,ali on prolazi kao i sve drugo.Mladjo ne gine ti dozivotna ,jedino sto ti je olaksavajuca okolnost neces biti sam,kako vrijeme prolazi svi ce tamo prvo a odatle mozda i ualeju ko zna,ako se u medjuvremenu ne ogradi jedna crkva poput one Tomove pa tamo svi zajedno da se nadjete,jedino u kripti svi necete moci ,pa je vrijeme da se dogovarate koce napolju pod vedrim nebom ,samo ekoloski to nije izvodljivo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here