Насловна Друштво Филозофија свакодневног живота

Филозофија свакодневног живота

0
ПОДИЈЕЛИ

У књизи ,,Васкрсни у души“ има неколико, више него неколико, знатно више, добрих, одличних пјесама. У овој побожно насловљеној и успјешно вођеној збирци, у овом поетском сабрању нема слабих пјесама, јер Вучић не попуњава странице, он испуњава циљеве поезије као свебића у свијету изабраног – навео је књижевник Перивоје Поповић, на промоцији књиге ,,Васкрсни у души“, аутора Божа Вучића Божана, пред бројном публиком у Књижари Матице српске у Подгрице.

Knjizara Matica srpska 2

„Вучић зна да му је ријеч дарована, ријеч поетска, да је колико је могуће надогради, унаприједи и оплемени или да је барем не окаља – и он је, адекватно сопственим доменима, сходно сопственој бираној даровитости чува, надограђује, оплемењује, а његов пјеснички образ до сада се потврђује као гарант да је „никада окаљати неће“, пише у предговору ове књиге Поповић.

Промоција књиге одржана је у књижари Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, а поред Поповића говорили су свештеник Предраг Шћепановић и аутор, док је водитељ била Милојка Бандука Јововић.

„Лиризам је главна пјесничка нота у збирци пјесама Божа Вучића Божана „Васкрсни у души“. Овом збирком пјесник Божо Вучић покушава да излијечи завичајну сјету за родним Мостаром јер је на земљи болестан од неизљечиве болести која се зове носталгија. Ова књига подсјећа на пјесму Лазе Костића „Међу јавом и мед сном“ гдје се просто не зна када Божо Вучић сања, када пјева, када је сутон, а када јутарња измаглица. Својим духовним пјесмама он враћа дуг родној Херцеговини која по ријечима Светог владике Николаја, „читав свијет насели, а себе не расели“ – казао је свештеник Предраг Шћепановић. Своје пјесме из нове књиге читао је аутор.

„Зашто баш овакав наслов? Одабрао сам га по истоименој пјесми која се налази у књизи, а која се завршава стихом ,,Васкрсни у души древне Византије“. Поезија коју пишем спој је религије и филозофије. Филозофије коју црпим из свакодневног живота“, казао је Вучић за ,,Дан“.

Он је додао да себе сматра ,,пјесником неба“, те да стога само служи поезији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here