Насловна Култура Филм „Балканска међа“ премијерно приказан у Москви (ВИДЕО)

Филм „Балканска међа“ премијерно приказан у Москви (ВИДЕО)

Промоцији су, између осталог, присуствовали министар културе Русије Владимир Медински, глумац Сергеј Безруков

1
međa
Милош Биковић у филму „Балканска међа“, фото: скриншот

У Москви је премијерно, пред више од 2.000 гледалаца, приказан филм „Балканска међа“, који је инспирисан руским заузимањем аеродрома Слатина у Приштини 12. јуна 1999. године, непосредно након НАТО бомбардовања.

Промоцији су, између осталог, присуствовали министар културе Русије Владимир Медински, глумац Сергеј Безруков, преноси РТРС.

Глумац и копродуцент филма Милош Биковић, који се у друштву бројне глумачке екипе из Србије поклонио синоћ московској публици, рекао је да руски медији пишу позитивно о филму и да су прогнозе о гледаности веома добре.

– Људи су излазили уплакани из сале. Продата су филмска права у чак 35 земаља – рекао је Биковић, преносе београдски медији.

Београдска публика ће филм „Балканска међа“ премијерно гледати у уторак, 19. марта у Сава центру, а одмах након тога у биоскопима.

Партнер у продукцији филма „Балканска међа“ је америчка компанија 20. вијек Фокс, а дистрибутер за свјетска права Амадеус из Лондона

1 КОМЕНТАР

  1. 5
    1

    Ne znam hoće li Rusi „ukapirati“ da je ovaj film klasično „kukavičje jaje“, odnosno tipična „drugosrbijanska“ podmetačina i relativizacija zločina „OVK“ kako bi se opravdao velikoalbanski terorizam i NATO agresija, a za sve optužili Srbi i Rusi!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here