Насловна Друштво Филиповић на удару медија због оптужбе Бошњака за рат

Филиповић на удару медија због оптужбе Бошњака за рат

0
ПОДИЈЕЛИ

Угледни босанскохерцеговачки академик Мухамед Филиповић нашао се на удару бошњачких медија након изјаве да је рат у БиХ почео пошто су Бошњаци само једним телефонским позивом одбили договор са Србима.

Тада је договорен територијални интегритет БиХ, али је, тврди, неко из СДА телефонирао и одбио договор са Србима, рекао је Филиповић гостујући недавно на Н1 ТВ.

То се, рекао је Филиповић догодило у тренутку када је он отишао да са Слободаном Милошевићем преговара о томе како да се рат избегне.

„Да није било тог позива, рати је могао бити избегнут“, јасан је био Филиповић.

Он је рекао и да му тадашњи лидер Алија Изетбеговић никада није рекао чији је то био телефонски позив.

Филиповић је то изјавио само месец дана након што је лидер СББ Фахрудин Радончић, на сведочењу у поступку Насеру Кељмендију у Приштини, рекао да Рамиз Делалић Ћело, који је касније ликвидиран, убио српског свата Николу Гардовића, што је и био окидач за почетак рата у БиХ.

Радончић је сведочећи у поступку Кељмендију рекао да је у јавности постојала врзија да је Делалић од СДА Алије Изетбеговића тражио милион марака, јер је по њеном налогу убио српског света у Сарајеву.

Радончић, чија је странка коалициони партнер СДА је, међутим, искључио умешаност Кељмендија у убиство Делалића, већ је посведочио да га је „убила бошњачка државна мафија по налогу Алије Изетбеговића, како не би открио десетак политичких убистава која је по сопственом признању починио.

Лидер СББ је још додао и да је у јавности, неколико месеци пошто је Делалић убијен, „било много спекулација, а основна је била та да га је ликвидирала тајна служба како је не би више уцењивао и тражио новац“.

Сведочење лидера СББ изазвало је буру реакција чланова и присталица СДА, а нарочито је погодило Бакира Изетбеговића, председника ове партије. Он је рекао да „суд верује само чињеницама које је утврдио на професионалан начин“.

Правосудне институције у БиХ, међутим, нису реаговале на ову Радончићеву изјаву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here