Насловна Насловна Фила: Хаг ће пустити Младића једино ако добије гаранције да ће убрзо...

Фила: Хаг ће пустити Младића једино ако добије гаранције да ће убрзо умрети

1
ПОДИЈЕЛИ

Никога у Трибуналу не интересује неки мртав Србин. То је оно што морамо да разумемо и полако да радимо на промени нашег имиџа. Знам какви су играчи у Хагу и због тога не верујем у пуштање Младића у Србију, казао је „Спутњику“ адвокат Тома Фила који је у Хагу бранио некадашњег предсједника Слободана Милошевића.

Иако је српска министарка правде Нела Кубуровић јуче изјавила да ће Србија послати гаранције Хашком трибуналу за генерала Младића, адвокат Тома Фила сматра да, када је ријеч о суду у Хагу, тај сценарио мало вјероватан.

„Они се пре свега боје реакције жртава, јер би то могло да се протумачи као да је Младић послат у Србију где је дочекан као херој, па ће можда и да побегне, или ће лекари на неки начин онемогућити његов повратак у Хаг, а могуће је потезање и питања преосталих радикала које Србија није испоручила. Стога, зашто би веровали српским властима да ће поново испоручити и Младића,“ рекао је он за „Спутњик“.

Гаранције Владе Србије нису вределе ни за Оливера Ивановића

„Само ако буду добили гаранције да ће умрети врло брзо, они ће га пустити. Међутим, потребно је имати у виду да су сличну грешку направили када је реч о Војиславу Шешељу, а погрешно су проценили и здравствено стање Горана Хаџића, будући да је преминуо годину дана касније,“ казао је Фила.

Када је ријеч о гаранцијама Владе Србије, Фила је подсјетио да оне нису вриједиле ни за Оливера Ивановића са Космета.

„Немојте да се заносимо да мислимо да имамо велики углед код њих. Ми га немамо. Можда ћемо га једног дана имати, али сада га немамо. Знам какви су то играчи и због тога не верујем да је ово могуће,“ закључио је Фила.

Подсјетимо, Фила је први адвокат из Србије кога је ангажовао Хашки трибунал непосредно по свом оснивању. Он је од почетка тврдио да је трибунал, неозбиљан и пристрасан суд којег је поредио са Нирнбершким процесом.

Поводом одласка Ратка Младића у Хаг, Фила је изјавио: „Ужасан је укус у устима, јер људи који су били величине, који су створили Републику Српску, сада имају тамо третман као последњи човек. То је оно што је страшно и зато ја у томе не видим ништа добро.“

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  *Београд, привремено окупирани главни српски град
  … једно време су правили фото-завесе за прекривање погледа при грађевинским радовима на објектима под заштитом, тако да у визури имаш објекат, а не видиш радове иза завесе, данас већ и не хају… а ово је слично, само веће, радови се изводе на Српским Земљама

  …“само су мртви видели крај рата…“

  …“Генерала Младића не пуштају на слободу, како то покушавају да представе судије, него се он ставља под привремену јурисдикцију друге власти – у овом случају јурисдикцију Руске Федерације. Русија је примила на себе обавезе не само по питању лечења генерала Младића, него и обезбеђења његовог повратка у трибунал. Одбијање да се цитира текст одлуке гаранција Русије од стране судија Претресног већа, био је потпуно осмишљен и представља својеврстан доказ њиховог предумишљаја да изврше подвалу приликом образлагања своје одлуке. То што је ова подвала добила подршку и од стране Апелационог већа – доказ је предумишљаја за прикривање злочина, колективно извршеног…“

  http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/stvar-sa-privremenim-oslobadjanjem-generala-mladica/

  прича људске врсте, од постанка света

  Nathalie Cardone Comandante Che Guevara Hasta Siempre

  https://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here