Насловна Поглед Фактор „Кисинџер“ спаја Путина и Трампа

Фактор „Кисинџер“ спаја Путина и Трампа

0
ПОДИЈЕЛИ

На Путинову констатацију да је радио у обавештајној служби, Кисинџер је одговорио: „Сви пристојни људи почињу као обавештајци. И ја сам”.

„Кисинџер, Хенри Алфред“, прочитао је члан Руске академије наука име бившег државног секретара САД и помоћника председника за националну безбедност, међу још шесторо страних нобеловаца за физику, хемију и економију, који су 29. октобра примљени у руску академију. На основу гласања руских академика, Кисинџер је титулу руског академика добио за „истраживање глобалних проблема”.

То се догодило тачно 11 дана пре одржавања америчких председничких избора, а Кисинџер је у том тренутку политички био ближи демократској кандидаткињи Хилари Клинтон него новоизабраном председнику Доналду Трампу. У америчким амбасадама по свету у том тренутку су се већ налазили новопридошли службеници Стејт департмента, да се нађу „уколико би било потребно да се обезбеди транзициони период”.

Своју подршку Трамповој противкандидаткињи чувени дипломата је у једној телевизијској емисији чак шармантно објаснио рекавши да је једноставно очекивао да ће она победити у трци за Белу кућу. А онда је уследио разговор са Трампом, који је протекао идилично. Новоизабрани председник је саопштио да изузетно цени легендарног америчког дипломату, као и то што је Кисинџер поделио своја размишљања о светској политици са њим.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here