Насловна Насловна Фајронт, бре!

Фајронт, бре!

12
ПОДИЈЕЛИ

Cetinje nezavisnost

Тешка ли је ријеч фајронт.

Тице му га знале окле се она запати код нас. У малу и напаћену Црну Гору. Да је само знати која нам је братска окупаторска власт некад прописа? А код нас је једноставно – кад власт нешто пропише, па била и наша власт лична, то је од тад па занавијек жива истина. Туђемила ми и свих ми тридес и два слова азбуке.

Да је наша веља отаџбина фактор стабилности на Балкану у то више нема сумње, оба ми хеликоптера ратнога ваздухопловства. Оно машу кад лете ко храбри соколи, ал јуначка су срца пилота у њима. А зна се – бој не бије свијетло оружје.

Знају и Европа и Балкан са ким имају посла. А богами и НАТО, па упро да се умиљава дако се приволимо да им узвратимо братску љубав. Јасно је њима да је боље да су добри с нама. Да не буде – чија мајка црну вуну преде.

А Бог нам дао што је мого. И више од тога.

Нема веле природе на бијеломе свијету ко у Црну Гору. Вели статистика да је на наше море сваке године, задњих двадес година, долазило по тридес одсто више туриста него лане, па би да се то израчуна требали сви црногорски банкари који знају како иде основица плус тридес одсто прве године, па на то новијег тридес одсто друге године, па плус затезна камата, па онда следећа година и на крају дођу до срећне државе и срећног народа на сред ћошка Балкана.

DPS - pristalice

А како и не би такав рачун излазио кад имамо два мора – Јадранско море и Сутоморе.

Љетос ја у Сутоморе, брале, не може се проћ од народа. Нагрнули инострани туристи из Шавника и Васојевића. Колашина и Чокрлија од Бијелог Поља. Из Доњих и Горњих Кокота.

Понуда све домаћа производња.

Прасеће печење десет евра по килограму, јагњеће двадес евра по килограму, риба 100 евра по сату.

А по штандовима се нуде обичне папуче по евро, јапанке по три евра, а Молдавке за свега двадес евра.

А навече журка. Игра срећни народ не патише. Старлета, клаберки и оних што гузицом тверкују не фали. И таман кад је кренуо мерак за парењем лабудова стиже и несрећни фајронт.

Пих, оца му за вазда заварим.

Да не би дјелово државни орган сва екипа са сутоморске штрафте купи своје органе и мало се тетурајући, мало пузећи, мало успут повраћајући одступа од Три дуда, Корала и Созине.

Остала је мрска та ријеч фајронт. Непоменица. Све помињи само њу не.

Али је Црна Гора чудо. Бајка.Алиса у земљи чудесах.

Од данас четвртак није у четвртак него је четвртак у петак.

А народ ко народ. Навико.

Пиши као што ти је речено, читај како је написато.

DPS-Milo-Cetinje

Како се примакла ова Нова година народ се одједном сам промијени. И то према фајронту. До јуче непоменица од ријечи а сад сваки час однекуд одлијеже:” Е кад ли ће више фајронт?”

Грдно сам се замислио и забринуо. Шта би одједном. Влас не прописа, а народ промијени ћурак.

Кад једну ноћ западох у кафану, а екипа се заракијала, тек сам сватио.

Веле углас: “Фајронт више за ову 2014”. Већих аветлука није било, прије, да се памти.

Све бисер до бисера. Ал, боли.

Удара негдје у хипоталамус. Од царске џаде до ректорке.

Од министарке науке до Принципа терористе.

Од подгоричког градоначелника до Парења лабудова.

Од несрећних беба до легализације проституције.

Џигерице боле чељаде док набраја.

Фајронт, бре!

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Пиши као што ти је речено, читај како је написато.

  DPS Milo Cetinje Фајронт, бре!

  заокружи кога сам ти рекао ,па ћеш живјети онако како смо ти казали,а ти ако ти баста учини друкчије па ћеш морати живјети од свога рада као Срби,виђи да ли ти се исплати Црногорче !

 2. 0
  0

  Vise od polovine LIKOVA na ovim PRIZORIMA koje ste stavili je INDOKTRONISANO oni ne znaju da duQljani zapravo ne ZELE POVRATAK nase DINASTIJE PETROVIC !

  Jer su im puna usta da su SRBI pocerali i detronisali KRALJA NIKOLU- dakle treba objasniti ljudima da oni UOPSTE nijesu OSLOBODILI taj DVORAC i BALKON sa proglasenjem- drugacim STATUSOM CRNE GORE, mnogo crnogoraca prvenstveno SRBA je INDOKTRONISANE ne EDUKOVANO fataju se cetnika i PARTIZANA itd,,,, mnogo je smutnji i neznanja kada u jednom PROCENTU istih zaista prolazi CPC kao takva ja sam RAZGOVARAO ne sa DVADESETTROGODISNJACIMA no i sa „FARMERIMA“-SEDAMDESETOGODISNJACIMA vjerujte ,CISTA INDOKTRINACIJA!

  ps,

  ZNATE recimo ova PRICA koja vidite je EDUKATIVNOG ISTINITOG SADRZAJA bez UVREDA ikoga zivoga ,NEMA OVAKVA9ima jedan sitni deo ali ne ovakva na recimo PORTAL ANALITIKU)-pa da vidim kako cete BRACO SRBI CRNOGORCI vi PRIHVATITI ova HLADNOCA na koju sam naisao nije me IZNENADILa ali ja ne SHVACAM ZASTO. zato TRAZIM OBJASNJENJE !!!

  HVALA!

 3. 0
  0

  …………er su im puna usta da su SRBI pocerali i detronisali KRALJA NIKOLU- dakle treba objasniti ljudima da oni UOPSTE nijesu OSLOBODILI taj DVORAC i BALKON sa proglasenjem- drugacim STATUSOM CRNE GORE, mnogo crnogoraca prvenstv…

  Treba ih EDUKOVATI i RECI da TADA te 1918.godine je OGROMNA VECINA SRBA kao i sama DINASTIJA bila za zajednicu sa RBIMA koji behu tek OSLOBODJENI od VISEVJEKOVNOG ROPSTVA-ova DRUGA MANJINA takodje SRBA koji su se ti ZELENASI DOKUMENTOVANO tako osecali bila samo kao i KRALJ NIKOLA kada vec njemu ne dadose POCAST da bude da su sceli neki drugi STATUS moxda DVOJNO KRALJESTVO ili tada da se oba KRALJEVSTA odreknu KRUNE i tada bude sUSTAV koji imamo danas sto je mozda scelo biti najbolje itd,,, to je prostor za DISKUSIJU itd…….

 4. 0
  0

  mnogo crnogoraca prvenstveno SRBA je INDOKTRONISANE ne EDUKOVANO fataju se cetnika i PARTIZANA itd,,,, mnogo je smutnji i

  e uhvati ti mene za onu stvar

   • 0
    0

    Nece ti se ispuniti ta NOVOGODISNJA zelja bar od mene!

    ja nijesam GEJ !

    bolje biti bilo da si i gej nego ovo što radiš!

  • Podmukli napadi NEPRIJATELJA SRPSKOG NARODA u CRNOJ GORI ,nece proci !, nece proci!
   0
   0

   Lijepo bi bilo vec kad me napadas da se izjasnis jesi li ti SRBIJANAC ili CRNOGORAC ili duQljanin ili PETOKRAKA- jer takvi napadi na nas SRBE CRNOGORCE dolaze sa SVIJA STRANA!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here