Насловна Насловна Европски парламентарац: Признање тзв.Косова је историјска грешка

Европски парламентарац: Признање тзв.Косова је историјска грешка

2
ПОДИЈЕЛИ

kosovo-srce-srbije_500x300

Париз је направио историјску грешку што је признао Косово, изјавио је европски парламентарац из Француске Емерик Шопрад.

Он је навео да је НАТО ратом против Србије потврдио сепаратизам Албанаца, а да је ЕУ слиједила амерички политику.

Шопрад, који је недавно у Спољнополитичком одбору Еврпског парламента јавно проговорио о страдања Срба на Косову, рекао је за београдске Новости да Косово никада не може да уђе у ЕУ зато што је „легло криминала и сноси одговорност за етничко чишћење Срба и другог неалбанског живља„.

Све је, нажалост, наставак оног што се дешавало 1999. године из времена нелагалног рата НАТО против Србије, чији је циљ био да се потврди сепаратизам Албанаца с Косова, који су из демографских разлога постали већински на овој тероторији. А ЕУ је слиједила амерички политику„, рекао је функционер Националног фронта.

albanija-kosovo-1357850604-251503

Према његовим ријечима, из свега тога углавном профитира САД, јер је Србија, православна земља историјски блиска Русији, регионална сила.

Разбијање Југославије имало је за циљ да се ослаби српски народ у корист других нација. Иза права мањина, крили су се стратешки интереси, амерички, али и њемачки„, казао је Шопрад.

Он је рекао да има много различитих модела како би могао бити ријешен статус Косова, као што је, на примјер, јака аутономија Западне Сахаре у сувереном Мароку.

У сваком случају, нагласио је посланик ЕП, Косово и Метохија са својим специфичностима треба да остане покрајина у саставу Србије.

Логика независности води у безизлаз. Тим прије што Албанци с Косова имају мафијашку економију коју, углавном, одржавају шверцом, у шта сам могао да се увјерим током посјете прије неколико година. А то је веома опасно, и за локално становништво и за ЕУ, ако жели да интегрише овај регион„, рекао је Шопрад.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Sopard: „легло криминала и сноси одговорност за етничко чишћење Срба и другог неалбанског живља„
    Gospodine Soprad, a sto se to drugacije dogodilo sa Srbima u Hrvatskoj? I sto su to ustaski zlocini drugaciji od siptarskih? A siptarski zlocinci su mala djeca u odnosu na ustaske ako to nijeste znali. Uporedite Jasenovac i Oluju i valjda ce vam sve biti jasno. Onda je pobijeno 700 000 a posle toga, sto pobijeno a sto rastjerano i obezdomljeno jos toliko. I ne zaboravite gospodine Soprad da je u ovim poslednjim ustaskim zlocinima, makar posredno, i tvoja zemlja ucestvovala. I gdje je danas ustasoidna Hrvatska? Tu ce se uskoro naci i siptrsko Kosovo. Vi Evropljani ili ste izgubili sve kompase ili ste se poistovjetili sa ustaskim i siptarskim zlocincima.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here