Насловна Политика Европски парламент тражиће детаље о афери „Снимак“

Европски парламент тражиће детаље о афери „Снимак“

0
ПОДИЈЕЛИ

Eduard-Kukan

Посланик Европског парламента(ЕП) Едуард Кукан казао је да ће посланици тог тијела хтјети да сазнају шта се десило у вези са питањем предизборних злоупотреба у Црној Гори на наредном састанку са представницима црногорског парламента.

Он у разговору за „Дан“ рекао да је на претходном састанку са црногорским парламентарцима, који је одржан у прољеће ов године, изражена забринутост због недовољног повјерења у изборни процес.

Кукан је, коментаришући најаву црногорске опозиције да ће тражити да ПОСП у својој декларацији укаже на потребу да афера „Снимак” добије правни и политички епилог, рекао да у Бриселу пажљиво прате ситуацију у вези са изборним злоупотребама.

„Пратимо ситуацију пажљиво и Европски парламент је већ коментарисао питања у вези са изборима у Црној Гори током последњег састанка ПОСП-а, који је у прољеће ове године одржан Подгорици“, истакао је Кукан.

Он је нагласио да је декларација која је усвојена на том састанку Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање садржала јасне препоруке везано за унапређење изборног процеса.

„Изражена је забринутост због недовољног нивоа повјерења у изборни процес и позван је црногорски парламент да покрене расправу о свим аспектима цјелокупног изборног процеса, посебно у контексту приговора и сумњи које је опозиција изразила у вези са недавним предсједничким изборима. Изгледно је да ће посланици Европског парламента хтјети да сазнају шта се десило у вези са овим питањем на наредном састанку. Међутим, нијесам сигуран да ли ће то бити дио коначних препорука са састанка јер ће то захтијевати гласање чланова Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање“, рекао је Кукан.

Европска комисија у извјештају о напретку 2013. године у Црној Гори указала је да постоји потреба да се у потпуности истпитају наводи о изборним злоупотребама, а да афера „Снимак” мора имати правни и политички епилог.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here