Насловна Друштво Европска Хрватска развија анимозитет према Србима

Европска Хрватска развија анимозитет према Србима

0
ПОДИЈЕЛИ

nalepnica-zagreb-uvreda-govor-mrznje-foto-pixell-1383751428-393163

Портал Србин. инфо, данас је објавио два чланка са узнемиравајућим подацима из Загреба и Вуковара у којима саопштавају о ,,тихом прогону Срба“ и нападу на људска права.

Увредљива и срамна налепница са текстом ,,Српско породично стабло”, која приказује силуете објешених људи, појавила се на Тргу Бана Јелачића у Загребу, преноси овај портал.

Аутор овога и особа која ју је залијепила, за сада нису познати. Увредљив натпис са говором мржње убрзо је уклонио неко од пролазника а за сада није познато да ли је полиција обавијештена о овом инциденту.

367857_grafit1_f

На вуковарском ресторану ,,Сарајка”, који се налази у центру града, ноћас се појавио графит мржње и порука упућена Србима: ,,Србине сели се Ђорђе”.

Како кажу Срби из Вуковара, овакви и слични графити појављују се скоро свакодневно у неком дијелу града. Овај је кажу, посебан јер је у центру и исписан на објекту који је у власништву једног Србина, преноси Србин.инфо.

Оно што посебно брине Србе је симболика најновије поруке, јер је ресторан ,,Сарајка” био први српски локал који је миниран 1991. године и то почетком маја, прије него што су почеле борбе у овом граду.

Вуковар је у понедељак изменио статут града, прогласивши га мијестом посебног пијетета, како би се формално одложило остваривање права националних мањина. Главни разлог је заустављање постављања двојезичних табли са ћириличним називима јавних установа. Добар дио грађана Хрватске је ово осудио, док је другио дио грађана било задовољан овом одлуком.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here