Насловна Политика Европа утврђује границу са Украјином

Европа утврђује границу са Украјином

0
ПОДИЈЕЛИ

У Словачкој су повећали број патрола и додатно наоружали полицију и граничаре. Разлог за то су догађаји у украјинском граду Мукачево, саопштило је Министарство иностраних послова земље.

desni sektor

Пошто се Мукачево налази само на неколико десетина километара од словачке границе, полиција Словачке је одмах након инцидента, истог дана, предузела потребне мере безбедности. Оне укључују, између осталог, повећање патрола, веће наоружање полиције и граничара, као и друге мере усмерене на осигурање безбедности грађана Словачке и заштиту словачко-украјинске границе„, наводи „Дојче веле“ речи прес-секретара МИП Словачке Петера Стано.

Како је навео Стано, у случају потребе полиција и граничари земље предузеће „даље мере“.

Близу Мукачева остаје забарикадирано неколико активиста „Десног сектора“ који не желе да разговарају са полицијом и да положе оружје. Осим тога, украјински МУП је саопштио да је ухапшен један број особа, осумњичених за пуцњаву у Мукачеву, али локална полиција није могла да потврди такву информацију.

У закарпатском граду Мукачеву на западу Украјине у суботу 11. јула представници „Десног сектора“ сукобили су се са полицијом и месним криминалним структурама. У размени ватре најмање 3 особе су погинуле, док је 11 рањено.

Организација „Десни сектор“ је проглашена терористичком у Русији и њена делатност је забрањена.    

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here