Насловна Друштво Европа прецјењује број муслимана

Европа прецјењује број муслимана

2
ПОДИЈЕЛИ

Европљани увелико прецјењују број муслимана у својим земљама, наводи Ал џазира Балкан.

„На сваких 100 становника у вашој земљи колико има муслимана?“, питала је истраживачка агенција ИПСОС МОРИ у свом обимном истраживању разлике између перцепције и стварне слике у вези с разним питањима.

Закључили су да људи углавном имају јако погрешну перцепцију о броју муслимана у својим земљама – углавном прецјењују тај број.

„Французи највише гријеше у овој процјени; већина их процјењује да 31 посто њихових држављана чине муслимани, док је стварни број само 7,5 посто,“ наводи овај медиј.

На другом су мјесту Италијани, који у просјеку процјењују да су од 100 њихових држављана 23 муслимани. Уствари, од 100 Италијана само су 5,5 посто и муслимани.

Њјемци сматрају да 21 посто њихових држављана сачињавају муслимани, док је стварни број пет посто.

Од свих наведених земаља само Турска, већински муслиманска земља, потцјењује број муслимана. Турци процјењују да у земљи живи 81 посто муслимана, док је, према посљедњим статистичким подацима, тај постотак доста виши – 98 посто, истиче портал Ал Џазире.

Очигледно да медијска пропаганда, али и учесталост терористичких напада екстремних исламских групација појачавају ксенофобичност људи. Са друге стране, мигранти се веома тешко интегришу у Европу и не прихватају њене вриједности, што додатно појачава осјећај угрожености међу хришћанским становништвом.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  На другом су мјесту Италијани, који у просјеку процјењују да су од 100 њихових држављана 23 муслимани. Уствари, од 100 Италијана само су 5,5 посто и муслимани

  do prije desetak godina nije bilo muslimana i Italijiu statistikama,a sada 5,5.istoriski realno bi bilo da ih ima najvise u Spaniji.medjutim ni tamo ih prije desetak godina nije bilo,a prvi Frankovi vojnici su bili Marokanci
  Njemacka svoju politiku i danas komstruise na prijateljstvo sa Turskom ,to nije tajna,pa zasto sada negodovanje.Francuska je dobila svoje kolonije koje i danas iskoriscava,Engleska je puna Pakistanaca i Indusa ,a to su njihove kolonije,Pakistance oni skoluju i podrzavaju,i gle cuda, po mnjima samo su Srbi neprijateljski nastrojeni prema muslimanima,providna politika.Albaniju je osnovala Austrougarska i Italija,sada Italija trpi najvise zbog sverca droge,nije da se zbog toga radujem,ali nece biti da njihovi vladari nijesu znali sta se kod nas radi vjekovima a ne samo u doba Milosevica.
  Njemci sda pokusavaju da ih vrate nazad ,tako proglasavaju Avganistan zemljom sigurnosti ,da ne povjerujes Kabul siguran grad ,gdje dnevno eksplodiraju bombe ili vise njih.
  Mi postadosmo prijatelji s Arapima ,i Vucici i Djukanovic .A sve radi Hilari ,ali stvai cese promijeniti samo cemo mi ostati vjeni komunizmu!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here