Насловна Поглед Белгијски посланик: Европа ће Трампа следити као послушна овчица

Белгијски посланик: Европа ће Трампа следити као послушна овчица

1
ПОДИЈЕЛИ

Доналд Трамп ће укинути санкције Русији, а Европа ће аутоматски следити за САД као послушна овчица, изјавио је белгијски посланик.

Присталице укидања антируских санкција у парламенту Белгије планирају да поново поднесу на разматрање резолуцију о укидању рестриктивних мера према Москви. О томе је у ексклузивном интервјуу за RT говорио аутор предлога закона, посланик опозиционе Народне партије Алдо Каркаси.

„Ја сам као посланик и као грађанин разочаран тиме што се Белгија, као мала земља, у својим потезима оријентише према позицији великих и значајнијих земаља. Јер се до данас, и то је очигледно, цела Европа у својим дејствима потпуно ослањала на политику Сједињених Држава”, изјавио је Каркаси.

„Али данас је настало време за промене: са избором Доналда Трампа који је отворено изјавио да жели да се приближи Русији и да жели дијалог са председником Путином. То је веома важно! Исто толико важно као и изјава кандидата за председника Француске Франсоа Фијона који каже: Санкције су биле велика грешка. И ако будем изабран, желим да сарађујем са Русијом.”

Посланик је рекао зашто не сматра да Доналд Трамп заступа крајње ставове и предсказао је Европи незавидну будућност, ако у најскорије време не промени свој политички курс према Русији.

„Ја лично не сматрам да је Доналд Трамп представник ’екстремних’ ставова. А још мање да је он ’ултра’. Он је популиста. Ја сам такође популиста. И то није лоша реч. Популиста је онај ко слуша шта народ говори. И преноси његову вољу. Победа Доналда Трампа је победа људи, а не елите која седи у Вашингтону или Њујорку и сасвим је одвојена од живота обичних људи у другим државама САД. Победа Доналда Трампа је победа слојева становништва које досад нико није хтео да слуша”, сматра белгијски посланик.

Просто је данас тако да када човек говори о исламу, одмах је исламофоб, а када говори о миграцији, одмах је расиста. Ми много волимо да говоримо о слободи говора. Али у ствари данас је боље да човек уопште не отвара уста, никада нисмо били тако стегнути када износимо своје мишљење.”

„Рећи ћу вам: нисмо узалуд говорили о Доналду Трампу. Он већ мења много тога. И он ће укинути санкције Русији. А Европа ће, видећете, аутоматски следити за САД као послушна овчица. Ја дајем за то годину дана. За највише годину дана ситуација ће бити сасвим другачија”, рекао је посланик белгијске опозиционе Народне партије Алдо Каркаси.

Извор: Руска реч

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here